Invest Build Media
Туризъм и Екология

Приложението I love Bulgaria дава възможност да се обучават младите хора

Приложението „I love Bulgaria“ дава възможност не само да маркетираме туризма, но и да обучаваме младите хора. Това каза на пресконференция министърът на туризма Николина Ангелкова, която представи инициативна платформа и мобилно предложение, обединяващи в едно всички елементи на туристическия сектор в България.

„Радвам се, че вече в България можем да стартираме това приложение, което ще ни даде възможност не само да маркетираме нашия туризъм, но то е полезно и за обучение на младите хора. Стартираме основно със 100-те национални обекта, като идеята е постепенно да надградим платформата. Това мобилно приложение е лесно достъпно както през „Google Play“, така и през „App store“ за iPhone“, обясни Ангелкова.

По думите й това, което е важно е, че самите млади хора и особено учащите ще имат възможност, когато посещават музей или туристическа забележителност, да научат за нея и да участват в игри. От пресконференцията стана ясно още, че има възможност с приложението да се получават бонус точки чрез сканиране на QR кода.

„Пилотно стартирахме инициативата в Добрич и Варна. Предстоят да се включат и Бургас и Русе, както и всички останали общини“, каза още Николина Ангелкова.

Вижте още

В Париж се забавляват с игри от балконите

leni

Безработни ще имат допълнителна квалификация за работа в туризма

ivan

Три красиви градчета в Латвия, които да посетите

leni

Напишете коментар