Invest Build Media
Имоти и строителство

Тази година ще изграждат 4 нови и реконструират 3 детски градини в София

Тази година ще започне изграждането на 4 нови и реконструкцията на 3 детски градини в София. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която посети ОДЗ „Лилия“ 81 в район „Възраждане“.

„В последните години успяхме да построим 85 нови детски градини. В момента изпълняваме преустройството на Старо Боянско училище за детска градина за 2 групи в район „Витоша”. Тази година ще започне изграждането на 4 нови сгради на детски градини, както и реконструкции на 3 детски заведения“, отбеляза Фандъкова. „Продължаваме инвестициите в образование“, допълни тя.

„През 2015г. построихме и първата самостоятелна детска ясла в район „Люлин“, защото насочваме усилия към яслените групи“, посочи още Фандъкова. По думите й като обхват на децата в яслените групи София заема едно много добро място наравно с другите европейски столици.

В последните години насочихме усилия за обхващане на децата от предучилищното образование. „Работим в сътрудничество със социално отговорния бизнес. Създадох бизнес съвет към кмета на Столична община, посочи Фандъкова и благодари за сътрудничеството при реализиране на ремонта в детска градина „Линия“. С подкрепа на Камарата на строителите в България бе възстановен паметника на Цар Освободител в София“, заяви Фандъкова.

Цялостно конструктивното укрепване и вътрешен ремонт на помещенията на втория етаж са направени в източния корпус на сградата на детска градина „Лилия“. Строително-ремонтните работи са извършени с обединените усилия на Столична община, Камара на строителите в България и район „Възраждане“.

Заедно с кмета Фандъкова бяха и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, председателят на Управителния съвет на Камарата на строителите в България инж. Николай Станков, почетният председател на КСБ инж. Светослав Глосов, Финансирането на конструктивното укрепване и ремонтните работи е осигурено от страна на Столичната община и Камарата на строителите в България.

Детската градина „Лилия“ има 10 групи – 2 яслени и 8 градински. Сградата се състои от две части, като старата (източен корпус) е построена през 1952 – 1953 г. Направени са укрепителните и ремонтно-възстановителни работи на покривната конструкция и ремонт на помещенията на втори етаж. Общо за проектиране и изпълнение на ремонта са инвестирани 247 260 лева, от които 111 059 лева от Камара на строителите в България.

През 2009г. Столична община е инвестирала и в подмяна на отоплителната инсталация в ОДЗ № 81 на стойност 103 000 лв.

Вижте още

Българските строители ще партнират на европредседателството ни

ivan

За първи път правят Варна ЕКСПО през октомври

admin

1,35 млрд. лева отпусна кабинетът за строителството на магистрала Хемус

ivan

Напишете коментар