Invest Build Media
Туризъм и Екология

София обявена за най-икономичната европейска дестинация

София вече е най-евтината градска туристическа дестинация в Европа според традиционната класация на сайта priceoftravel.com, цитирана от „Дневник“.

За седма година поред сайтът подрежда 56 от най-популярните туристически градове в Европа според цените им – от най-евтиния до най-скъпия. Съставителите на класацията, ориентирани към туриста с раница, калкулират за всяка дестинация една нощувка в евтин, но добър хостел, три хранения на ден, две пътувания с градския транспорт и входни билети за една забележителност, три евтини бири или друго развлечение.

Според авторите на подредбата през 2017 г. икономичният турист може да прекара добре в българската столица с 43.75 лв. на ден (24.04 долара.) През миналата година трябваха 44.72 лв. и това поставяше града на четвърто място – след по-евтините Киев, Букурещ и Краков.

Ето за какво ще отидат парите:

Като евтин, но добър хостел се предлага Hostel Mostel – 11.45 лв. нощувка със закуска (13.70 лв. миналата година).

Транспорт: 2 лв. (явно авторите на класацията нямат информация за поскъпналото билетче за градски транспорт)

Храна: 16.80 лв. (колкото през 2016 г.)

Напитки, развлечения – 7.50 лв. (колкото през 2016 г.)

Забележителности: 6 лв. (колкото през 2016 г.)

На второ място по ниски цени тази година е Краков, следван от Букурещ, Белград, Будапеща, Сараево. Киев, който беше сред най-евтините градове покрай събитията около „Майдана“, вече е на седмо място. В десетката попадат също Чески Крумлов, Варшава и Загреб.

От година на година Цюрих продължава да е най-скъпият европейски град с еднодневен минимален разход от CHF127.16. Преди него са Рейкявик, Венеция, Берген и Осло. Лондон е 50-ти в списъка с икономичен бюджет от 68.9 паунда, Париж е 45-ти (€70.90), Виена – 42-ра (€66.56), Рим- 41-ви (€66.30), Брюксел – 40-ти (€64.76).

Вижте още

Пряка гледка към Алпите в нов хотел в Швейцария

admin

Днес се открива ловният сезон за прелетен дивеч

admin

Решението на ЕС да се затворят границите е отложено

leni

Напишете коментар