Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Отново ще ремонтират площад „Славейков“ до края на годината (СНИМКИ)

Двуцветна гранитова настилка ще покрива централната софийска улица „Граф Игнатиев“ (от „Алабин“ през площад „Славейков“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“) след мащабната реконструкция, която ще бъде предприета в средата на юни от Столична община, пише ploshtadslaveikov.com.

Проектът, спечелен от архитектурно-дизайнерска агенция А.Д.А., предвижда пространствата да бъдат визуално разширени чрез ромбоидни мотиви на настилката и чрез премахване на бордюрите.

Навесите за сергиите и на книжния пазар на „Славейков“, и на зеленчуковия на „Графа“ ще бъдат еднакви. Идеята на главния архитект е пазарите в центъра на София да бъдат временни – сезонни или само през уикенда. В останалите дни площадите и улиците ще бъдат място за други културни събития и за разходка на софиянци.

Шумът от трамваите ще бъде потушен чрез полагане на „гумени легла“ на релсите. А шосето за автомобили ще бъде „очертано“ с вградени в настилката лампи.

Ремонтът ще обхване още улиците „Шишман“, „Солунска“ и „6 септември“. На „6 септември“ ще има реорганизация на движението от типа „споделено пространство“.

ploshtad-slaveikov-02

ploshtad-slaveikov-03

ploshtad-slaveikov-04

Вижте още

Тенденции в интериорния дизайн за 2020г.

leni

Празнуване на една година от загубата: Обединеното кралство подготвя мемориал за кралица Елизабет II

А. Стойковa

Дъждът затруднява живота на метропътниците

Напишете коментар