Invest Build Media
Награди

Радев призова институциите да намалят бюрократичната тежест върху малкия бизнес

Президентът Румен Радев приветства участниците в годишните награди „Златна мартеница“, организирани от сдружение „Произведено в България – Съюз на малкия и среден бизнес“. Отличията за качество на българския пазар се връчват за 23-та поредна година. „Тази инициатива вдъхва надежда, кураж и самочувствие на тези, които полагат ежедневни усилия, за да създават убеденост в потребителите, че българското качество не отстъпва на чуждото“ – отбеляза президентът .

„Степента на цивилизованост на едно общество и неговият напредък се измерват с отношението му към малкия – малкия човек, малкия бизнес, малката фирма, малката ферма“ – припомни той.  Малкият и средният бизнес са гръбнакът на нашата икономика, защото дават работа на повечето българи. Затова и държавният глава се ангажира с подкрепа за малките и средни производители и призова институциите да обединят усилията си за ограничаването на административната и бюрократична тежест пред тях.

Според него, за да развиваш бизнес в България се изискват не само качества като упоритост, всеотдайност и любов към това, което правиш, но и патриотизъм, за да се посветиш на мисията да налагаш българската марка на нашите и чужди пазари.

Шест фирми получиха приз “Златна мартеница” за принос към българския бизнес. “Съюз Произведено в България” връчи наградите на церемония в София снощи, на която присъстваха президентът Румен Радев, министри от служебния кабинет, политици и бизнесмени. Събитието е с подкрепата на Първа инвестиционна банка (Fibank).

За компания, наложила на пазара продукти под собствена търговска марка, бе отличена “Балдаран Спринг” АД. “Клас Олио” АД спечели в категорията за фирми със сериозни успехи на нашия и международния пазар. За иновативно високотехнологично малко и средно предприятие наградата взе КАМАКС ООД, а за компания, създала затворен цикъл на производство, бе отличена “Матанд” ЕООД. Поощрителна награда за успешно стартирала микрофирма спечели “Био Джи Козметикс” ООД.

Вижте още

126 400 лв. бяха събрани за ремонт на „Св. Ал. Невски“ с кампания „За величието на храма“

leni

Проф. Атанас Семов и 91-годишният адвокат Йордан Минчев взеха Гран при за правосъдие

leni

Български архитект е сред най-добрите в Европа

leni

Напишете коментар