Invest Build Media
Награди

Радев призова институциите да намалят бюрократичната тежест върху малкия бизнес

Президентът Румен Радев приветства участниците в годишните награди „Златна мартеница“, организирани от сдружение „Произведено в България – Съюз на малкия и среден бизнес“. Отличията за качество на българския пазар се връчват за 23-та поредна година. „Тази инициатива вдъхва надежда, кураж и самочувствие на тези, които полагат ежедневни усилия, за да създават убеденост в потребителите, че българското качество не отстъпва на чуждото“ – отбеляза президентът .

„Степента на цивилизованост на едно общество и неговият напредък се измерват с отношението му към малкия – малкия човек, малкия бизнес, малката фирма, малката ферма“ – припомни той.  Малкият и средният бизнес са гръбнакът на нашата икономика, защото дават работа на повечето българи. Затова и държавният глава се ангажира с подкрепа за малките и средни производители и призова институциите да обединят усилията си за ограничаването на административната и бюрократична тежест пред тях.

Според него, за да развиваш бизнес в България се изискват не само качества като упоритост, всеотдайност и любов към това, което правиш, но и патриотизъм, за да се посветиш на мисията да налагаш българската марка на нашите и чужди пазари.

Шест фирми получиха приз “Златна мартеница” за принос към българския бизнес. “Съюз Произведено в България” връчи наградите на церемония в София снощи, на която присъстваха президентът Румен Радев, министри от служебния кабинет, политици и бизнесмени. Събитието е с подкрепата на Първа инвестиционна банка (Fibank).

За компания, наложила на пазара продукти под собствена търговска марка, бе отличена “Балдаран Спринг” АД. “Клас Олио” АД спечели в категорията за фирми със сериозни успехи на нашия и международния пазар. За иновативно високотехнологично малко и средно предприятие наградата взе КАМАКС ООД, а за компания, създала затворен цикъл на производство, бе отличена “Матанд” ЕООД. Поощрителна награда за успешно стартирала микрофирма спечели “Био Джи Козметикс” ООД.

Вижте още

На бляскава церемонията раздадоха наградите за бизнес и туризъм Spring Bright Awards

10-годишно българче събра 80 медала от състезания по математиката

Започнаха номинациите за зелените награди Be Green, Be Bio, част от Bright Awards

leni

Напишете коментар