Invest Build Media
Строителство

Завършват „военното НДК“ през октомври

Съдии и прокурори най-вероятно ще могат да влязат в новия си „дом” през септември. Още стотици хиляди лева обаче потъват в нови аварии из най-новата и съвременна съдебна сграда не само в София, но и в България, която от години се строи и едновременно с това реконструира и ремонтира, съобщава БГНЕС.

Представители на Висшия съдебен съвет (ВСС) и фирмите изпълнители по реконструкцията на т.нар. „военно НДК“, където трябва да се помещават Софийски районен съд (СРС) и Софийска районна прокуратура (СРП), обходиха сградата, за да набележат мерки за предстоящото й въвеждане в експлоатация. Ремонтните дейности се изпълняват от строителния Консорциум „РСРП“ – София, който спечели обществената поръчка за проектиране и извършване на строително-монтажните работи на 6 декември 2012 г. Строителният надзор се изпълнява от Комплект консулт ООД.

Военното НДК се намира на булевард „Ген. М. Д. Скобелев” в столицата, но основните проблеми и към настоящия момент са свързани с осигуряване на подход за обществен достъп на граждани към централния вход на сградата, възстановяване и изграждане на тротоарна настилка около целия имот, каквато към момента съществува на места в лошо състояние или изцяло липсва.

Постигнато е съгласие за иницииране на среща с кмета на Столична община, в най-кратък срок за договаряне на конкретни действия при решаване на проблема и осигуряване на безпрепятствен достъп на гражданите, което е задължително условие за откриване на обекта. Сериозно забавяне по отношение въвеждането в експлоатация на обекта е възникналата авария във вентилационната и климатична система през декември 2016 г., вследствие на изключително ниските минусови температури.

По данни на фирмата изпълнител за отстраняване на възникналата авария и последиците от нея ще е необходимо осигуряване на допълнителни средства в размер на приблизително 200 000 лв. от бюджета на съдебната власт.

Related posts

Вече пътуваме по четирилентов път в участъка между Поморие и Ахелой на морето

ivan

Борисов: Не се поддавайте на лъжливи внушения за санирането

admin

42 млн. лв. инвестирани в подкрепа на строежи във висши учебни заведения

ivan

Leave a Comment