Invest Build Media
Туризъм и Екология

ТУИ започва да води туристи от Франция по нашето Черноморие

Големият туроператор „ТУИ груп“ (TUI group) започва да води туристи от Франция по Българското Черноморие след девет годишно прекъсване. Това стана ясно по време на срещата на министъра на туризма Стела Балтова с Астрид Айлерт, ръководител продукти в ТУИ Франция, в рамките на международното изложение ITB в Берлин. Компанията пуска директни полети в средата на май от френски летища до Бургас. За този сезон основно ще се предлага Слънчев бряг, каза Астрид Айлерт.

Министър Балтова приветства усилието на ТУИ за връщането на френските туристи по Българското Черноморие. Тя обяви, че министерството работи вече за маркетинга на България за 2018 г. и се надява до края на април да бъде приета концепцията.

Като цяло „ТУИ груп“ отчита ръстове на всички пазари за страната в записванията към момента, заяви Детлеф Хьоне, мениджър за България в компанията. Увеличенията от Германия, Австрия и Швейцария бележат 35%, от Полша 30%, Холандия 40%, Русия 20%, скандинавските страни 15% и Белгия 15%.

През миналата година концернът е изпратил у нас над 230 000 туристи от всички пазари. „ТУИ груп“ работи с 1600 агенции в цяла Европа, обслужва над 20 млн. туристи годишно. Оборотът на туроператора надхвърля 17.2 млрд. евро годишно.

Стела Балтова проведе среща и с директора на международното туристическо изложение ITB Берлин Дейвид Руец. Двамата се договориха за оптималното позициониране на националния щанд на България от следващата година. Страната ни ще отбележи своето 50-то юбилейно участие на изложението през 2018 г.

Министър Балтова подчерта, че България е сред основателите на най-голямата туристическа борса в света. На ITB Берлин през тази година участват 187 държави, има над 10 000 изложители и над 200 000 посетители.

Балтова проведе и среща с представители на департамента по туризъм към Министерството на икономиката на Литва. Те се договориха за създаването на работни групи с цел засилване на сътрудничеството между двете страни.

Вижте още

Едни от най-романтичните туристически дестинации

leni

Фабрике ди Каречине – призрачният град в Италия, който отново се появи

leni

Турските плажове ще отворят най-рано през август

leni

Напишете коментар