Invest Build Media
Имоти и строителство

Собствениците: Строежът в хотел Маринела е законен

Извършените до момента строителни действия при надстрояването на ниско тяло на обект в хотел “Маринела” са напълно законни, с всички необходими разрешителни. Това заявяват от дружеството “ВГ” АД, собственик на сградата на бившия “Японски”, по повод публикации.

Надстрояването е започнало след издаване на валидно разрешение за строеж от оправомощен за това административен орган. Инвестиционните проекти били публични и одобрени от компетентните власти. Разрешението за строеж не е обжалвано в законовия 14-дневен срок нито от заинтересовани лица, нито от административни органи.

В момента се водел междуинституционален спор относно категорията на строежа – втора или четвърта.

Това е обект на преценка на административния съд, уточняват от ВГ, чиито собственици са Ветко и Маринела Арабаджиеви. Проблематиката не била от компетенциите на собствениците и инвеститорите. В повдигнатия спор те търпели негативите, въпреки че работят по разрешен проект. Поредицата безпочвени проверки причинявали на собствениците на “Маринела” различни вреди, сред които основната е уронване на престижа и доброто им име.

Вижте още

Готвят предложения за подобряване на възможностите на санирането

ivan

Лиляна Павлова: Ремонтът на НДК закъснява, работният проект все още не е готов

ivan

Докога ще има „война“ за комисиони при имотите

admin

Напишете коментар