Invest Build Media
Туризъм и Екология

Стела Балтова: Очакваме 40% ръст на румънските туристи за Великденските празници

Очакванията са от съседните пазари да имаме най-голям брой посетители по време на Великденските празници. Очакват се ръстове от над 20% от Македония, от Гърция, даже от Румъния очакваме да има до 40% ръст на туристите в сравнение за Великденската седмица миналата година. Това каза служебният министър на туризма Стела Балтова в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Имам уверението на вътрешния министър Узунов, че от наша страна организацията по границата е много добра, много стегната, много отговорна. Надявам се гръцките власти по същия начин да се отнесат и към потенциалните туристи за тях“, коментира Балтова във връзка с очакваните опашки по граничните пунктове.

„Пътуванията, които ще бъдат реализирани тази седмица, не са само с автомобилен транспорт, основните туристически потоци ще вървят и през летищата. Очакваме средно 22% ръст на пристиганията на четирите летища. В абсолютни числа някъде около 85-90 000 души се очаква да пристигнат през летищата.

„В България вече не говорим за нискотарифни туристи, ние разполагаме с един изключително иновативен, качествен туристически продукт”, подчерта Балтова.

Вижте още

Царски дворец в Русия отваря отново врати след ремонт за 2 млрд. рубли

leni

София ще бъде домакин на конгрес за световни цивилизации и туризъм

admin

Николина Ангелкова събра руски туроператори в Москва

ivan

Напишете коментар