Invest Build Media
Имоти и строителство

Общината в София прекрати обществени поръчки за 42 млн. лв. за ремонти

Столичната община е спряла две обществени поръчки за ремонти в две зони в централната градска част на София. Причината е, че е необходимо да бъдат направени корекции в документацията. От пресцентъра на общината съобщиха, че няма да има сериозна промяна в конкурсите.

Мотивът за прекратяването и на двете процедури е необходима „съществена промяна на някои от техническите характеристики на основни материали“. Според решението тази промяна може да доведе до „промяна на кръга от заинтересовани“.

Първата поръчка е за 22 млн. лв. и е за реконструкцията на ул. „Граф Игнатиев“ (от ул.“Алабин“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“), части от ул. „Цар Иван Шишман“, ул. „6-ти септември“ и ул „Солунска“. Тези дейности трябваше да започнат от 1 юли. Проект за ремонт на „Граф Игнатиев“ и прилежащия му площад „Славейков“ привлече вниманието с първоначалното намерение пазарът за книги там да се провежда само в определени дни. Впоследствие кметът Йорданка Фандъкова се отказа от този план.

Втората спряна процедура е за 20 млн. лева и е за ремонти на площадите около „Св. Ал. Невски“ и Народното събрание“, църквата „Света София“ и градинката „Кристал“. Дейностите трябваше да започнат през 2018 г. През февруари главният архитект Здравко Здравков съобщи, че ще се търси световно име, което да направи проекта за пл. „Света Неделя“.

Вижте още

Строители на сгради ще си връщат ДДС за улици, построени от тях

leni

Над 80% от жилищните блокове в Благоевград ще бъдат санирани за над 100 млн. лв.

admin

Министрите отпуснаха 12 млн. лв. по проекта за тунел под Шипка

admin

Напишете коментар