Invest Build Media
Туризъм и Екология

„Слънчев бряг“ АД ще осигури видеонаблюдение в курортния комплекс

„Слънчев бряг“ АД ще осигури водеонаблюдение на територията на курорта това лято, обяви пред журналисти в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от Фокус.

„За да подпомогнем усилията в борбата с организираната престъпност и като цяло да осигурим спокойствието и сигурността на туристите, сме изискали от концесионерите и наемателите да съдействат за максимално осветление на плажовете. „Слънчев бряг“АД ще осигури водеонаблюдение на територията на курорта, освен допълнително подпомагане на усилията на МВР с обезпечаване на полицейско присъствие във вътрешността и на контролно-пропускателните пунктове, така че всички усилия са координиран и са насочени към осигуряване безопасността и комфорта на туристите предвид ръста от около 10%, който очакваме това лято“, каза още Ангелкова.

„Основната ни задача е обезпечаването на охранителната част от сигурността на летния туристически сезон – необходимият брой полицаи, предприемане на мерки за сигурност, обезпечаването на КПП към Слънчев бряг със служители на комплекса и с униформени полицаи“, обяви главният прокурор Сотир Цацаров след съвещание в Бургас с министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и ръководството на ОДМВР – Бургас.

Основната цел е анализ на криминогенната обстановка непосредствено преди началото на летния сезон. Намерението  е на практика да бъдат взети такива мерки, които да доведат до недопускане на сцени от миналия сезон – допълни Цацаров и подчерта съществуващите добра координация и взаимодействие между институциите по темата, включително и с Министерството на туризма. Той бе категоричен, че засилените проверки ще продължат и прокуратурата ще постави под натиск целия криминален контингент.

Министърът на вътрешните работи посочи, че фокус по време на съвещанието е бил поставен върху приемственост на мерките, предприемани през миналите сезони. „Продължаваме опита с работа на смесените патрули, съвместно със служители от Чехия, Румъния и Полша, и засилваме присъствието на полицаи на терен с малко под 100 души“, уточни Радев и заяви решимост за поддържане ниски нива на криминогенната обстановка, за да могат всички да се чувстват спокойни. Вътрешният министър обясни, че 976 ще са командированите полицаи, които ще работят на смени. Това ще е за сметка на места, където ще намалим полицаите, за да има спокойна обстановка по нашето Черноморие. МВР е в готовност да засили присъствието на полицаи при увеличаване на туристите, продължава работата на Междуведомствения координационен  център, в който участват представители на НАП и други структури, за контрол на незаконна търговия и противодействие на контрабандата на акцизни стоки.

За осигуряване спокойствието на туристите сме изискали от концесионерите и наемателите да съдействат за максимално осветление на морските плажове, а акционерното дружество ще осигури видеонаблюдение на територията на курорта – информира министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите й, всички усилия са координирани и насочени именно към осигуряване безопасността и комфорта на туристите, предвид ръста от 10 %, който се очаква тази година.

Снимка: МВР

Вижте още

Уникални находки на археолози из страната привличат туристи

admin

Информират чужденците още на Летище София за градския транспорт

ivan

Повече от 800 наши сънародници не могат да се приберат в България

leni

Напишете коментар