Invest Build Media
Туризъм и Екология

Близо 1000 служители на МВР ще бдят за реда по морските курорти това лято

Поетапно ще командироваме в летните курорти общо 946 държавни служители, с 80 повече от миналата година с полицейски правомощия, в това число служители на охранителна, криминална и икономическа полиция. Това обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев относно готовността на МВР за обезпечаване на летния туристически сезон.

„През последните години по време на летния туристически сезон беше утвърден добре работещ модел на работа в трите областни дирекции на Черноморието“, обясни той. „Има създадена организация за това работата на полицейските органи да продължи по този модел, защото това са добри практики за опазване на обществения ред“, допълни министърът.

„Имаме изготвен план за дейността на МВР за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в курортните комплекси през летния и зимния сезон на 2017 и 2018 година“, заяви Валентин Радев. Той обясни, че ще продължи практиката за съвместни наряди с полицейски служители с държавите членки на ЕС, фокусът ще бъде сигурността на чуждите туристи, като са отправени покани към румънската, чешката и полската полиция.

„В случай на извършено престъпление спрямо чужди граждани през този летен сезон е създадена организация за улеснена процедура за издаване на удостоверителни документи“, посочи министърът. „При необходимост имаме готовност да бъдат командировани допълнително служители и техника за осигуряване на обществения ред на Черноморието с цел ефективно противопоставяне, както на уличната, така и на организираната престъпност“, каза още Валентин Радев.

Вижте още

Кметът Фандъкова: Без строителство на Витоша, освен на спортни съоръжения

ivan

Увеселителен парк на Ферари открит край Барселона

ivan

Благой Рагин се извини за коментара за шведските туристи, думите му били манипулирани

ivan

Напишете коментар