Invest Build Media
Любопитно Туризъм и Екология

Абу Даби създаде Санторини

На пръв поглед това е Санторини, една от най-популярните летни дестинации в света. Лазурносиня вода контрастира на ослепително бели фасади, а около тях властва минималистичен уют.

Горещият пустинен климат и калиграфски изписаните арабски табели обаче подсказват, че този рай на Земята не се намира в Гърция.

Курортът наистина не е изникнал в Егейско море, а насред пустинята, защото се намира близо до Абу Даби, Обединените арабски емирства.

Анантара Санторини е копие на гръцкия си събрат и отваря врати за посетители този февруари.

Курортът е на не повече от час път с кола от Абу Даби и на около 35 минути от международното летище Ал Мактум и първите кадри, които подсказват за какъв разкош става въпрос, се появиха още през септември 2023 г.

В Анантара Санторини липсват досадните тълпи туристи, блъскащи се по тесните улички на острова, претъпканите хотели и къщи за гости, препълнените басейни и няма никакъв шанс туристите да видят тъжната гледка на претоварени от обикаляне по хълмовете магарета.

Спокойствието е главен приоритет в Анантара Санторини и по още един параграф – курортът предлага само 22 стаи, макар че по-точният термин за тях е студиа или средни до големи по размер апартаменти. Интериорът напълно съответства на пейзажа – преобладава бяло, бежово и синьо.

Повечето апартаменти и къщи гледат към морето и белите им стълбища водят директно към плажа.

Цените започват от 800 долара на вечер, срещу които гостите получават пълно уединение.

„В Санторини е претъпкано. А тук има усещане за интимност, уединение и ексклузивност, което Гърция няма да ви даде“, заявява за „Си Ен Ен“ Рахид Бакас, генерален мениджър на курорта.

Въпреки че е само за възрастни, Анантара Санторини не е и място за диви купонджии.

Ако някой търси дискотеки, алкохолни запои и шумни купони, най-добре е да се насочи към друга дестинация. Анантара Санторини предлага спокойни начини за отдих като йога и СПА, няколко басейна за плуване, собствена кино зала и пура бар.

„Понякога хората искат да бъдат оставени насаме, а не да бъдат карани да вършат нещо непрекъснато. Ние предлагаме именно такъв баланс“, обяснява Бакас. „При нас можеш да се отнесеш нанякъде, да изключиш и да се отпуснеш напълно“, добавя той за стратегията на курорта.

Анантара Санторини разполага и с два ресторанта, които са вдъхновени от гръцкия оригинал и предлагат предимно морска храна.

В единия от тях има и близкоизточни специалитети. Пред The National News туристи разказват, че са опитали най-вкусните в живота си мусака, арабски наденички маканек, скариди в сос от нар, хумус и разядка с патладжан.

Единственият минус, който гостите посочват, е, че мястото е наистина отдалечено от други курорти и населени места. За сметка на това спокойствието е фактор, който те изтъкват като незаменим.

От своя страна Бакас и екипът му са истински отдадени на идеята да поддържат Анантара Санторини в безупречен вид.

Дотолкова, че в курорта има двама дежурни бояджии, които отговарят стените да са бели и без нито едно петънце. Боята е в точно определен нюанс на бялото – не бежово, не сиво, не дори „яйчени черупки“.

„Не беше лесно да изградим всичко това, но в крайна сметка Анантара Санторини е курорт на друго ниво“, категоричен е Бакас.

Вижте още

Повече от 70% от туристите, посещаващи Одрин, са българи

ivan

Разходка с балон над Седемте рилски езера (ВИДЕО)

leni

Над 10% увеличение на българските пътувания в чужбина през юли

Напишете коментар