Invest Build Media
Имоти и строителство

Регионалният министър категоричен, че няма завишени цени в санирането

Няма завишени цени в програмата за саниране, обяви в интервю за бТВ регионалният министър Николай Нанков. „Програмата стартира на пазарен принцип. След една година изпълнение видяхме, че има разминавания, затова поставихме таван на цените, респективно този таван беше намаляван на два пъти”, отбеляза той.

По думите му в министерството са получени 27 сигнала за нарушения при вече 400 санирани сгради и още 550, които са в процес на строителство.

Според него в случаите с протеклите блокове в Мездра и Стара Загора става въпрос за грешка на строителя. Нанков подчерта, че живущите в тези блокове ще бъдат обезщетени за сметка на строителя.

„В последните няколко месеца се забави подписването на споразумението между Българската банка за развитие и МРРБ като принципал на програмата, за да може да стартират плащанията от бюджета през МРРБ към ББР. Хубавото е, че за 20 дни успяхме да подпишем споразумението от началото на мандата, за да започнем още другата седмица разплащания  по вече завършените сгради”, заяви Николай Нанков.

Проблем в тези четири месеца беше, че програмата беше замразена. Натрупаха се по-голям размер лихви от очакваните, каза още министърът.

Няма да говорим за повишаване на цените на винетките, каза още той.

Нанков призна, че в последния момент е бил номиниран за министър, но е убеден е, че с работата си той и екипът му ще оправдаят гласуваното доверие. Министърът каза още, че би се допитвал по казуси до предшественичката си на поста Лиляна Павлова.  „Гледаме да посвършим повече работа, лентичките са най-лесното нещо”, отбеляза още Николай Нанков.

Снимка: бТВ

Вижте още

Вижте кои са призьорите на Био Наградите. СНИМКИ

leni

До октомври 2020 г. магистрала „Хемус“ между Варна и Търговище ще е готова

ivan

Тунел „Железница“ може скоро да бъде пуснат в експлоатация

leni

Напишете коментар