Invest Build Media
Туризъм и Екология

Село в Швейцария не иска туристите да го снимат

Туристите вече няма да могат да правят снимки в живописното швейцарско селце Бергюн в района на Сент Мориц. Местните власти наложиха забрана за фотографиране от вчера и изтриха всички изображения на селището в сайта на общината и в профилите й в социалните мрежи, информира thelocal.ch.

Местните жители смятат Бергюн за много красив и са уверени, че снимки от ваканция, прекарана там, публикувани в социалните медии, биха разстроили хората, които все още не са го посетили.

Наложена е и символична глоба за нарушителите в размер 5 швейцарски франка. Приходите ще отидат за опазване на околната среда.

Кметът Петер Николай използва повода, за да покани всички желаещи да дойдат и лично да видят кокетните къщи, стръмните алпийски баири, зелените ливади и бистрите потоци в района.

Инициативата предизвика противоречиви коментари – едни са възмутени и сравняват забраната с ограниченията в Северна Корея, други прозират маркетингов трик за подклаждане на интереса на туристите.

Ходът на местната управа изглежда като рекламен трик – очевидно успешен, след като беше отразен в много авторитетни медии, следящи тенденциите в туризма. Той обаче съвпада по време с оповестяването на резултатите от проучване, според което разнообразните и пъстри постове в социалните мрежи потискат потребителите, защото ги карат да смятат собствения си живот за не достатъчно интересен и вълнуващ.

bergun-switzerland-ban-photos

Вижте още

Български информационен туристически център отвори врати в Токио

admin

Немски градчета, излезли от приказките

leni

Търговията с електроенергия: Пазарни цени и бизнес възможности

Напишете коментар