Invest Build Media
Туризъм

Започват проверки на всички имоти в платформата Airbnb

 

Изпълнителният директор на компанията заяви, че ще бъде създадена гореща телефонна линия за всички туристи.

Airbnb започва проверки на всички имоти, които са регистрирани в платформата. Това заяви в поредица от туитове, цитирани от BBC, главният изпълнителен директор на Airbnb, Брайън Чески.

Преди време Vice News проведе разследване, от което стана ясно, че има много туристи, които са станали жертва на измама. И то по една и съща схема. След като гостите пристигнат за почивката си, те обикновено получавали телефонно обаждане от наемодателя, който им казвал, че имотът вече не е наличен поради спешна резервация. Но все пак той им предлагал да ги премести в друг, който много често се намира в различен район и е без удобствата, които са били предварително обещани. В много случаи гостите решават да останат една вечер в новото място за настаняване. По техни думи обаче в такъв случай от Airbnb отказвали да им върнат парите, които са платили, пише още BBC.

След тези разкрития в поредица от туитове главният изпълнителен директор на Airbnb заяви, че всеки регистриран дом в платформата ще бъде проверен до декември 2020 г. Освен това написа, че ще бъде възстановена цялата сума на гостите, които са станали жертва на измама.

Брайън Чески заяви още, че ще стартира и гореща телефонна линия, на която всеки турист, независимо в коя точка на света се намира, да може да се обади и да подаде сигнал в случай на някакви нередности.

„Мерките, които ще предприеме компанията за отдаване под наем на частни имоти, са положителни. Но все пак индустрията трябва да направи повече, за да гарантират на туристите, че техните пари няма да бъдат хвърлени на вятъра за несъществуваща ваканция“. Това заяви Адам Франс, експерт по правата на потребителите пред BBC.

 

източник: economic.bg, снимка: Pixabay

Вижте още

35 съвета: Как да се подготвим за пътуване?

leni

В Париж се забавляват с игри от балконите

leni

Само 23 евро струва нощувката в луксозна къща на дърво в Бали

leni

Напишете коментар