Invest Build Media
Имоти и строителство

Срути се скеле на току-що саниран блок в Благоевград

Скеле на току-що саниран блок в Благоевград се срути от 15-ия етаж. Инцидентът по чудо се размина без жертви, но щетите нанесени на блока са огромни. Инцидентът е станало само 2 минути след като работниците си тръгнали от обекта, съобщи бТВ.

Скелето трябвало да бъде преместено на съседен обект, но вместо това се срутило на земята. Конструкцията повлякла климатиците и част от фасадата на блока.

Живеещите в блока и работниците на съседния са в шок от случилото се. Очаква се щетите и повторното саниране да бъдат поети от фирмата изпълнител.

„Имам чувството, че земята се разтресе и погледнах след това нататък скелето паднала. Има щети на климатици и на фасадата, която е направена. Грешка на работници, не можеш да сваляш скеле и да го разхлабиш от всички възли на сградата”, разказа пред нова телевизия Тодор Попов, домоуправител на санирания блок.

„Видях, че скелето тръгна отгоре-надолу и това беше. Две минути преди това слязоха от скелето. Не мога да кажа каква е причината”, обясни Ивайло Гиздов, работник от саниращата фирма.

Междувременно днес стана ясно, че дете на 7 години е пропаднало с асансьор в Пловдив. Инцидентът се е случил в понеделник. Оказва се, че съоръжението е било ремонтирано едва преди три месеца.

Съоръжението е пропаднало в шахтата от два метра височина. Системата за аварийно осветление и GSM комуникация не работи.

Майката на детето вече е подала жалба в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, за случая е информирана и Комисията за защита на потребителите. Заради случилото се в града започват спешни проверки на съоръженията.

Снимка: бТВ/БГНЕС

Вижте още

Все пак ще бъдат приети промени срещу строителството на повече високи сгради в столицата

ivan

Бойко Борисов: Цените за строителство и саниране станаха много ниски

ivan

Стартира ремонтът на столичния булевард „България“

ivan

Напишете коментар