Invest Build Media
Туризъм и Екология

Министърът на туризма поиска оставката на Благой Рагин

Министърът на туризма Николина Ангелкова поиска оставката на председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

Вчера Рагин призова да не се говори много за инцидента, при който шведски турист изрита в главата камериерка в Слънчев бряг, тъй като туроператорите, които работят с Швеция, се притесняват да не изгубят клиентите си.

„Личното ми мнение е, че такова поведение, особено на председателя на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин е неприемливо и независимо, че това са неправителствени организации, които Министерство на туризма не контролира, не се бърка в тяхната работа“, заяви Ангелкова.

„Смятам, че чисто морално и редно е председателят на една такава организация, който представлява името на хотелиерите и ресторантьорите да се извини, да се оттегли. Просто е морално това да бъде направено“, категорична бе Ангелкова.

Ангелкова изтъкна, че категорично Министерство на туризма се разграничава от изказванията на хотелиерски организации и асоциации. „Категорично осъждаме такова поведение. Всеки един гражданин, независимо от къде е, е длъжен да спазва законите на българската държава, когато се намира на нейна територия. Най-малкото, когато става дума за такава непредизвикана агресия трябва незабавно да се вземат мерки, затова изцяло подкрепяме действията на прокуратурата и на МВР“, посочи ресорният министър.

Според Ангелкова на първо място сме длъжни да защитаваме интересите на работещите в сектора на туризма и не само там, на всеки един човек, който е подложен на такава незаслужена агресивна проява. Затова отново категорично тя се разграничи от изказванията на Рагин.

Попитана дали се притеснява държавата, че ще разсърди шведите и няма да дойдат на нашето море, Ангелкова посочи- „не се притесняваме, че ще разсърдим никого. За нас е важен интересът на българските граждани“.

„Всеки един гражданин независимо от коя държава е, в какво качество посещава нашата страна е длъжен да спазва законодателството ѝ. Най-малкото хората, които работят в сектора и ръководят браншови организации са длъжни да защитават интереса на работещите в този сектор. Затова и Министерство на туризма категорично се разграничава от всякакви позиции, които водят до това да се накърнява интересът на българския гражданин, особено в този случай“, заяви още Николина Ангелкова.

Вижте още

Уникални находки на археолози из страната привличат туристи

admin

Гръцки остров предприема извънредни мерки против COVID-19

viktoria

Най-скъпите предястия в света се ядат с ръце

admin

Напишете коментар