Invest Build Media
Имоти и строителство

Стартира ремонтът на парка пред НДК

Започна ремонтът на площад “България” пред Националният дворец на културата, съобщава бТВ. Реконструкцията на района ще е на обща стойност 5 милиона лева, като в тази сума влиза подмяната на настилките, поставянето на хидроизолация и ремонта на отделени елементи от подлезите. Пространството с площ 12 декара не е реновирано от 15 години.

Във връзка с подготовката на НДК за председателството на ЕС в България, ще бъдат поставени нови осветителни стълбове и допълнително залесяване, коментираха от Столична община.

Заместник- кметът по околната среда Йоана Христова заяви, че неудобства за столичани няма да се създадат. “Оградите се поставят по начин, по който да се осигури преминаването на гражданите. Разбира се ще има необходимост част от входовете на НДК да бъдат затворени”, коментира тя.

Софиянци обаче са на друго мнение. Повечето от тях са скептично настроени към ремонта и смятат, че резултат от него няма да има. “Всяко лято е това, смениха плочките от другата страна и пролетта, когато имаше много дъждове, пак джапахме в локвите покрай фонтана. Само се наливат пари и нищо не се прави”, коментира възмутена гражданка.

Работата по проекта ще продължи 145 дни, а за него ще са отговорни близо 120 работници.

От столична община обещаха, че са подготвили още изненади и се надяват до председателството на ЕС това място да представително за България и да радва още дълги години нейните жители.

Кадър: бТВ

Вижте още

Лиляна Павлова: Още 300 млн. лв. ще бъдат похарчени за енергийна ефективност

admin

Строителството на Южната дъга на София може да стартира до края на 2019 г.

ivan

Фандъкова провери изграждането на Арменската апостолическа православна църква

ivan

Напишете коментар