Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

София инвестирала над милион в храмове и манастири за 7 години

От 2010 година до сега сме инвестирали над 1,1 млн. лева в изграждане и ремонти на религиозни храмове и манастири на територията на общината, обяви днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която откри конференцията на тема „Етика, ценности и религия”.

„София винаги е била символ на толерантност между религиите“, коментира Фандъкова, а като доказателство за това тя посочи карето в центъра на столицата, в което се намират на метри една от друга православна и католическата църкви, синагогата и джамията. „Това е и пример за разбирателството и уважението, които са съществували от столетия. Темата за толерантността в града е утвърждавана от много години“, подчерта кметът на София.

По думите ѝ общината поддържа добър диалог с всички вероизповедния. Фандъкова отбеляза и ежегодния Фестивал на религиите, в рамките на който се представят мисиите и темите, които всяко вероизповедания поставя и начина, по който търсят контакта с хората. „Осигуряваме допълнителни финансови средства за поддържане на различни храмове на територията на града. Откликваме на молбата на всяко едно от вероизповеданията.

От 2010 година до сега сме инвестирали над 1,1 млн. лева в изграждане и ремонти на религиозни храмове и манастири на територията на общината”, каза още Фандъкова. По думите й общината ще продължи през тази година с предложението за инвестицията на 140 000 лева за възстановителни и реставрационни дейности на храма „Св. Георги Победоносец“, храма „Св. Мина“ и арменската църква „Св. Богородица“.

Вижте още

Месото у нас скъпо, а колбасите евтини! Възможно ли е това?

ivan

Еврокомисията разреши на Петр Келнер да придобие Теленор България

ivan

Теменужка Петкова за „Белене“: Най-важно е, че има необходимост от нови мощности

ivan

Напишете коментар