Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Приветстваха откриването на APS Industrial Park в Ботевград

„Изборът на Вашата компания не само да локализира изцяло бизнеса си в България, но и да го разширява чрез настоящата инвестиция от 3 000 000 евро, е показател, че българското правителство работи успешно за постигане на икономически растеж и насърчаване на инвестициите в производства с висока добавена стойност“.

Това каза от името на министъра на икономиката Божидар Лукарски неговият икономически съветник Владимир Каролев по време на официална церемония по откриването на най-мащабната производствена база в Югоизточна Европа за разработване на термични принтери APS Industrial Park.

APS Industrial Park е разположен в индустриална зона Микроелектроника, гр. Ботевград на площ от 17 000 кв.м. В момента това е единствената производствена база на компанията в света и в нея ще се произвеждат над 6 000 000 принтера годишно, които са предназначени за износ в цял свят.

„12 години след като решихме да се преместим в България нито ден не сме съжалявали за решението“, увери собственикът на APS Паоло Визентини. „Убедихме се, че тук има отлични специалисти и благоприятна бизнес среда. Това определи решението ни да продължим с инвестициите си, да разширим производствената база и да построим технологичния парк тук“, коментира съсобственикът на APS Дени Монтагутели.

Във връзка с плановете на компанията да увеличи двойно работните места, Владимир Каролев поясни, че удвояването на работната ръка с нови 150 позиции е важно за осигуряване на заетост в район, близък до Северозападния, към който правителството води целенасочена политика за подкрепа. И напомни, че Министерство на икономиката има за цел намаляване на регионалните диспропорции и насърчаване на инвестиционната активност, като един от тези инструменти е Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК).

„Вашият 12-годишен опит в България доказва, че в България може да се прави бизнес. Сигурен съм, че ще останете още поне 12 години“, коментира Владимир Каролев.

Advanced Printing Systems (APS) e високо-технологична компания, специализирана в дизайна, проектирането, производството и продажбата на термични принтери и платки за тях. Компанията притежава повече от 25 патенти за иновации в производството на термични принтери. Advanced Printing Systems е основана преди 22 години в Италия. Има представителства и офиси, разположени в Европа, Азия и САЩ.

Вижте още

Какъв отпечатък оставят високите лихви върху бизнеса и инвеститорите?

Тойота на първо място: Непрекъснато доминиране на световния автомобилен пазар

Петя Аврамова обеща три приоритета – ефективност, качество и контрол

ivan

Напишете коментар