Invest Build Media
Имоти и строителство

Протест срещу стартирало строителство в столичния квартал Дружба

Жители от столичния квартал „Дружба” се обявиха против новозапочнал строеж на зелена площ до езерото в квартала, съобщи бТВ.

В неделя пристигнали багери, които започнали да разкопават терена и опитали да сложат ограда. Хората видели случващото се и дошли да поискат документи и разрешителни за работата им. Не са получили такива, а по-късно дошлите инвеститори им показали подготовка за мотивирано предложение за изменение на плана за регулация.

„Хората, които заграждат мястото показаха документи, че площта е тяхна и искат да обособят частта от парка като техен терен”, посочи един от жителите. Живеещите са категорични, че в района има сериозно презастрояване и смятат да сезират омбудсмана и да направят подписка срещу това.

Кметът на „Дружба“ Ивайло Цеков заяви, че досега не е постъпвало инвестиционно намерение, а в ДАК има въведено предложение за нова регулация. Той уточни, че теренът е частен и е предвиден в общия устройствен план за жилищно строителство. Кметът е категоричен, че ако бъде допуснат строежа ще бъде публично представен и обсъден, а хората ще бъдат правилно и своевременно уведомени.

Живеещите бяха скептични, че обсъждането ще стане по правилата и затова кметът се ангажира да разлепи информацията в района и да я публикува в медиите.

Заграждения към момента няма, тъй като живеещите в квартала молят те да бъдат премахнати.

Кадър: бТВ

Вижте още

Инфраструктурни проекти за близо 380 млн. лв. се изпълняват във Варна

ivan

Строят незаконно в двора на бившия ресторант „Крим“ в София

ivan

Все пак ще бъдат приети промени срещу строителството на повече високи сгради в столицата

ivan

Напишете коментар