Invest Build Media
Туризъм и Екология

Филипинският остров Палаван е най-красивият на света

За втори път филипинският остров Палаван е обявен за най-красивия остров на Земята според сайта за пътешествия Travel+Leisure, пише Elle.bg. За първи път островът оглави класациите през 2013 г.

В списъка с критериите, които се взимат предвид, са такива като забележителности, включително и природни, възможности за активна почивка и развлечения, качество на храната, гостоприемство на местните жители.

Остров Палаван е разположен на западните склонове на филипинските острови, известни със своите девствени тропически гори и тихи плажове, както и с факта, че точно в тези райони няма наплив на туристи.

Той се радва на богата морска флора и фауна. Според данните на Организацията на водолазите на Палаван в кристално чистите води на архипелага живеят около 120 вида корали, 800 вида екзотични риби, а около острова има останки на древни потънали кораби. Всичко това прави Палаван идеално място за дайвинг. Освен това тук е идеално място за плуване с шнорхел и кану каяк.

На о-в Палаван се намира най-голямата подводна река. Според ЮНЕСКО тя тече в продължение на 5 мили под земята през пещери, които се намират в националния парк Сейнт Пол.

Остров Палаван е един огромен екран. Живописните пейзажи на архипелага са сцени от филми като „Ултиматомът на Борн“ и различни серии от филмите за Джеймс Бонд. Освен това е и едно от любимите места на холивудските звезди, където успяват да се скрият от папараците.

На архипелага има резерват с диви животни. Сафари паркът Калауит на едноименния остров е най-големият национален парк-остров. В него може да видите дивите животни на Палаван в естествената им среда.

Палаван е мечта за любителите антрополози. Най-ранните останки от хомо сапиенс са открити в пещера в село Табон в местността Пуерта Принцеса и са приблизително на 47 хиляди години.

Small Lagoon El Nido Palawan

palawan-island-02 palawan-island-03 palawan-island-04

Вижте още

970 млн. лева приходи очакват от зимния сезон в туризма

admin

Ето няколко причини да обичаме Черно море

leni

Какво се промени в хотелите заради пандемията

Напишете коментар