Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Малко известните замъци на Бавария

Замъкът на Лудвиг Втори Баварски „Нойшванщайн“ е без конкуренция по популярност сред туристите, посещаващи Германия, които разпознават очертанията му в анимациите на „Дисни“. „Новата лебедова скала“, както се превежда името му, обаче има и доста не по-малко интересни алтернативи в най-южната германска провинция, пише „Дневник“.

Баварската служба за замъците, парковете и езерата представи други пет кралски замъка в опит да пренасочи любопитството на туристите встрани от утъпканите пътеки, съобщава ДПА.

rosenau-castleЗамъкът „Розенау“ край Кобург е възникнал като средновековна крепост, а в началото на 19 в. е преустроен в неоготически стил от херцога Ернст Сакс Кобург. Замъкът за пръв път се споменава в историческите документи през 1439 г. В по-ново време получава известност като любимото място за почивка на британската кралица Виктория. Причината е, че именно в „Розенау“ е роден и прекарал детството си нейният съпруг принц Албърт.

dachau-palace

Ренесансовият дворец „Дахау“ е издигнат на върха на хълм върху основите на крепост от 16 в. Основната му забележителност е прекрасен резбован таван на балната зала, какъвто не може да бъде видян другаде. От терасата пък се разкрива гледка към разположения на петнайсетина километра на юг Мюнхен и към Баварските Алпи.

schachen-schloss

Лятната резиденция „Шахен“ също както и „Нойшванщайн“ е построена от баварския крал Лудвиг Втори, а годината е 1869. Мястото е популярно сред активните планинари – вилата се намира на 1866 м надморска височина на 15 км от ски курорта Гармиш Партенкирхен.

veitshöchheim-summer-palace

Летният дворец „Файтсхьоххайм“ на принц епископа на Вюрцбург Петер Филип фон Дернбах е издигнат през 17 в. и е най-известен с градините си в стил рококо. За разлика от основната барокова рециденция в самия Вюрцбург, която е в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО, по-малката постройка е по-романтична. Посетителите могат да разгледат над 300 скулптури в парка на двореца и да се разходят по китните алеи, оградени с жив плет.

willibaldsburg

Основите на крепостта „Вилибалдсбург“, разположена срещу градчето Айхщет, са положени през 1355 г. от Бердхолд фон Цолерн, канцлер на императора на Свещената римска империя Карл IV. През 16 в. замъкът е разширен и благоустроен от принц епископа Йохан Конрад фон Геминген, който искал да покаже и богатството си, и изящния си вкус.

Вижте още

Архитекти от Пловдив проектират луксозен хотел в Дубай

ivan

Имение на стара американска фамилия със 65 стаи се продава за 12,5 млн. долара

galia

Просторен интериор и красиви детайли в полската „Къща за Елена“

leni

Напишете коментар