Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Борисов откри логистичен център за над 80 млн. лв. край с. Кабиле, ямболско

Премиерът Бойко Борисов откри логистичен център за над 80 млн. лв. край с. Кабиле, община Тунджа, в района на автомагистрала „Тракия“.

От Пазарджик до Ямбол автомагистрала „Тракия“ е заприличала на Цариградско шосе, от двете страни има заводи, центрове, все едно караш в населено място, а от Пловдив до Ямбол вече са изградени 20 бензиностанции, каза при откриването премиерът и заяви, че паралелно с магистрала „Хемус“ трябва да се планира и разширението на „Тракия“.

Според него откриването на логистичния център доказва, че „асфалтът“ се превръща в работни места, затова държавата трябва да доизгради магистрала „Хемус“, пътя Ботевград – Мездра, защото това е гаранция за икономическия успех на региона.

Логистичният център край с. Кабиле осигурява работа на 150 души със средна заплата от 1500 лв. Той е разположен на площ от 200 дка, 50 дка от които са складови помещения. Центърът е оборудван със соларни панели и LED осветление, което осигурява използването на 30% по-малко енергия.

Инвеститорът е вложил и 1,5 млн. лв. във важни за региона проекти – изградил е 7 км газопровод  в с. Кабиле, ще предостави бетонни панели за пътища на общината, ще изгради кръстовище пред логистичния център, както и осветление на близките паркинги на магистрала „Тракия“.

borisov-kabile-logistichen-center-01

Вижте още

Поставяме приоритет на инвестициите, търговията, иновациите и науката с Япония

ivan

Транспортният министър очаква до края на годината да бъдат погасени дълговете на БДЖ

ivan

Emirates прави басейн в самолет

leni

Напишете коментар