Invest Build Media
Имоти и строителство

Фандъкова: Ремонтът на „Дондуков“ ще завърши до края на октомври

До края на октомври се очаква да приключи ремонтът на столичния булевард „Дондуков“, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери как вървят ремонтните дейности в участъка от сградата на министерския съвет до ул. „Г.С. Раковски“.

Ремонтът на „Дондуков“ върви в график, а работниците са с удължено работно време, въпреки жегите. „Очаквам до средата на месец септември първият етап от този участък, т.е. от Министерски съвет, където сме в момента, до улица „Раковски“ да бъде готов и да се пусне изцяло движението. След което ще се спре движението в участъка от ул. „Раковски“ до бул. „Васил Левски“, така че до края на октомври да приключи целият обект“, каза Фандъкова.

При ремонта на столичния булевард „Дондуков“ подходът е различен. Първо се поставя циментова основа, след това ще се постави ето тази изолация, върху нея ще се постави пясъка и накрая паветата.

Ще бъдат запазени гранитните бордюри и подменени тротоарните настилки, ще бъде изградена и велоалея. На строителната площадка срещаме 85-годишния павьор Лако Лаков. Научил се да реди паветата в Инжстрой където ходел на курсове. Майсторът е слагал паважа на булевардите „Цар Борис III“, „Цар Освободител“ и на изходите на София. Сега той консултира работниците на „Дондуков“ и казва, че павето е най-добрата настилка и ако то е поставено върху здрава основа и не се разкопава, не се нуждае от ежегодни ремонти.

По време на инспекцията на столичния кмет стана ясно още, че в средата на август ще бъде спряно движението на трамвая в участъка от ул. „Кракра“ до бул. „Васил Левски“, за да може да се реконструират и трамвайните линии.

bulevard-dondukov-remont-paveta-02

bulevard-dondukov-remont-paveta-relsi

Вижте още

Бойко Борисов откри Регионалната система за управление на отпадъците в Луковит

admin

Обявена е обществена поръчка за изграждането на още 16 км от магистрала Хемус

admin

Поетапно ще бъде направен основен ремонт на опасния път Русе-Бяла

ivan

Напишете коментар