Invest Build Media
Туризъм и Екология

Служители от нощни заведения в Слънчев бряг протестираха срещу проверките

Собственици и управители на нощни заведения в „Слънчев бряг“, диджеи, артисти, бармани, сервитьори, меломани излязоха на протест в комплекса в събота. Към недоволните се включиха и туристи, които са дошли в курорта с намерение да присъстват на вече отменения музикален фестивал „Солар Самър“ на южния плаж в курорта. Част от протестиращите изразиха недоволство с плакати „Г-н Симеонов не ни гонете към Гърция“, „С нас ще си тръгнат и туристите“, „А сега кой ще ми даде заплатата“. Други скандираха „Валери, оставка“.

Тази саморазправа в пика на сезона трябва да спре. Не може един човек да налага собствената си интерпретация на закона и да казва, че той е държавата. Валери Симеонов наистина представлява държавата, но трябва да се отнася и с уважение към работещите, и към туристите, имайки предвид, че в момента е пикът на сезона. По наши данни над 250 000 души идват в курорта всяко лято само и единствено с цел да се забавляват през нощта. Това са статистики на база посещаемост на клубовете в региона. В момента държавата казва на всички тези хора „Не ви искаме тук!“. А къде очаква да отидат? Гоним ги от българското Черноморие ли?“, заяви организаторът на протеста Иван Дончев. Той каза, че основното искане е за открит диалог и търсенето на съдействие от отговорните институции. Целта е да се изгради стратегия за развитие на Слънчев бряг като цяло.

Междувременно вицепремиерът Валери Симеонов не присъства на проверките. Вечерта обаче той сигнализира Строителното министерство и ДНСК за незаконно изградени обекти на територията на хотелите „Империал“ и „Амфора“ в Слънчев бряг. Според него е възможно, заради атракциони, да са разрушени дюни. Строителният контрол в Бургас ще провери сигнала на Валери Симеонов.

Вижте още

Туристическото министерство ще се бори България да е целогодишна дестинация

ivan

Авиокомпаниите търсят начини за стимулиране на пътуванията

leni

Вижте паролата за wifi на всяко едно летище в света

leni

Напишете коментар