Invest Build Media
Имоти и строителство

Подготвят нови типови договори за рехабилитация на пътищата

През следващите месеци експерти от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и от Камарата на строителите в България (КСБ) ще работят по подготовката на проекти на типови договори за рехабилитация на републиканската пътна мрежа. За това се договориха председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов и инж. Светослав Глосов, член на УС, с ръководството на строителната камара.

В срещата участваха председателят на УС на КСБ инж. Николай Станков, изпълнителният директор на камарата инж. Иван Бойков и инж. Мирослав Манолов, член на УС на КСБ и председател на секция „Инфраструктурно строителство“.

В работни групи експертите ще разработят проекти на типови договори за рехабилитация на републиканските пътища. Целта е улесняване на инвестиционния процес и по-добра подготовка на администрацията и бизнеса, която ще позволи бърз старт на редица проекти при акумулирането на финансов ресурс след внедряването на тол системата. Само с добре подготвена документация и договори ще можем за 2-3 години да преобразим пътищата, категорични са ръководствата на АПИ и КСБ.

Вижте още

Стартира сериозен ремонт на Аспаруховия мост във Варна

ivan

Възраждат Северна България с изграждането на магистрала между Русе и Велико Търново

ivan

18-метров робот строят в Япония

leni

Напишете коментар