Invest Build Media
Имоти и строителство

Фандъкова се ядоса и прекрати договорите с две фирми, ремонтиращи улици в София

Прекратявам договорите на две от фирмите, които поддържат уличната мрежа – „Пътища и съоръжения“ и „ПСТ Груп“. И при двете сме констатирали неизпълнение на повече от 25% от работата по договор, съобщи днес в профила си във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

Прекратявам и договора на фирмата „Пътища и съоръжения“ за рехабилитация на бул. „Шипченски проход“, след некачественото изпълнение на първия етап, който се изпълнява тази година, отбелязва тя.

До провеждането на процедура за избор на нов изпълнител за текущия ремонт работата ще се изпълнява от общинското дружество „Софинвест“.

Продължава изпълнението на канализацията в кв. „Бенковски“

Йорданка Фандъкова, заедно със зам.-кмета Ирина Савина и кмета на район „Сердика“ Тодор Кръстев провери днес изпълнението на канализация в кв. „Бенковски“.

„Преди няколко години бяха изградени помпена станция и 1,4 километра канализация в квартала“, припомни Йорданка Фандъкова . „През тази година се изгражда битова и дъждовна  канализация и се реконструира водопровода по бул. „Лазар Михайлов“. Канализацията  е положена, а улицата е изцяло преасфалтирана. Остава да се  довършат тротоарите и да се маркират пешеходните пътеки.

„Изпълняваме три проекта по  ПУДОС към Министерството на  околната среда и водите, за изграждане на канализация в Горна баня, Кръстова вада- запад и проект за изграждане на канализация в местността Сливница в район Люлин“ каза още Йорданка Фандъкова .  Със финансиране от „Софийска вода“ АД изграждаме канализация в кв.Горубляне,  кв.Бенковски  в Бояна и в няколко населени места в район „Нови Искър“ –  с. Войняговци, кв. Курило и кв. Кумарица.

Инвестицията в тези проекти е на стойност над 12 милиона лева, каза още столичният кмет Фандъкова.

Вижте още

Борисов в Хитрино: Вярваме в доброто, градежа и просперитета на България

ivan

Лиляна Павлова: Започваме да строим втория язовир за питейни нужди

admin

Регионалното министерство инвестира 43 млн. лв. в 13 университета

ivan

Напишете коментар