Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

11% ръст в продажбите отчете ИКЕА България

Клонът у нас на шведската верига за обзавеждане на дома ИКЕА (IKEA) отчита 11% ръст на продажбите през последната година до 103 млн. лв. Това съобщи новият управител на компанията в България Никос Ифантидис, който поема бизнеса в страната след 16 години работа за бранда на гръцкия пазар.

Посетителите на софийския магазин, центровете за поръчки във Варна и Бургас и онлайн платформата са с 14% повече – общо 2,8 млн. души, а купувачите нарастват с 13 на сто до 1,1 млн. през последната година.

Общо 83% от клиентите са изказали удовлетворение от начина на обслужване, което е с 2 на сто повече, отколкото година по-рано, съобщи Ифантидис при представянето на новия каталог на ИКЕА. За шестте години, откакто е отворен първият магазин на веригата в България, досега тя отчита 13 млн. посетители.

Ифантидис не изключи вероятността да бъде открит нов обект на компанията като каза, че се оглеждат възможностите на Пловдив и Стара Загора, но направи уговорката, че всичко зависи от пазарната конюнктура, която на този етап оцени като благоприятна.

Играчка, измислена от българско дете, ще бъде пусната в продажба през ноември, стана известно при представянето. Това е дакелът Мури, нарисуван от 10-годишната Мира от София, участвала във „Вълшебния конкурс за деца и техните фантастични приятели“ на ИКЕА. Приходите от продажбите ще се насочват към благотворителност.

Предстои пускането в световен мащаб на нова серия мебели, чието производство е възложено изцяло на български производители, съобщиха от компанията без да дават повече подробности.

Снимка: в. „Капитал“

Вижте още

Британска фирма ще инвестира над 1 млн. лв. в ИТ проект в България

ivan

До два трилиона долара може да загуби света заради коронавируса

leni

Facebook и Instagram пускат нови рекламни формати

Напишете коментар