Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Премиерът очаква бум на инвеститори в Северозапада при изграждане на пътища

Убеден съм, че все повече инвеститори ще продължават да идват в Северозапада, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Червен бряг, където се запозна с разширеното производство на завод с австрийски инвестиции.

Към момента австрийската компания е инвестирала в страната ни повече от 100 млн. лева и е осигурила над 1000 работни места. За разширяването на дейността си в Червен бряг тя инвестира 7 млн. евро, с които предвижда да увеличи производствения капацитет на завода с 30 процента, както и да осигури нови 100 работни места.

Стабилността, ниските данъци, изграждането на инфраструктурата дават възможност да се развива и този регион, е отбелязал министър-председателят, като добавил, че от значение е работата в синхрон на държавата и на местната власт.

Инвеститорите виждат, че и автомагистрала „Хeмус“ върви, убеден съм, че догодина вече ще подминем и Севлиево, защото проектите са готови, една част започва да се строи, това ни е приоритет. Има ли път, идват инвеститори, улеснява се транспортирането на готовата продукция, казал още премиерът Борисов. По думите му пътят за повишаване на доходите е именно чрез работа.

Готвим за Плевен една голяма инвестиция, но обичам, когато е готово, да го покажа, каза още Борисов. „Първо искам да поздравя директорите, австрийската компания, строителите, кмета за това, че на неговата територия се развива такъв голям завод. Близо 50 млн. лв. е инвестицията. След като те имат един завод в ямболско, много са доволни от България, от работата на хората, сме ги упътвали насам и за радост вече е факт – не първа копка, а готов завод. В тази фирма работят около 100 човека в България. Да се надяваме, че това е и пътят за повишаване на доходите. С работа се повишават доходите“, коментира Борисов. По думите му стабилността, ниските данъци, изграждането на инфраструктурата дават възможност да се развива и този регион. „По автомагистрала „Хемус“ по 6 камиона на ден с готова продукция се изнася само от тук.

Много ми се искаше да дойда да видя военния завод „Бета“-Червен бряг защо той е разрушен на времето. Сега ще се налага да купуваме от чужбина скъпи верижни машини за армията, вместо да си ги произвеждаме тук. Поне се уплътнява сега бившият завод с новите халета, с новите инвестиции, така че за Червен бряг да има работни места“, допълни премиерът. Той уточни, че чак от Плевен идват хора да работят. „Готвим за Плевен една голяма инвестиция. Обичам, когато е готово, да го покажа. Като минат изборите в Германия, ще дойдем“, каза още Бойко Борисов.

Трябва да осъзнаваме като нация, че на пътя всеки иска да се придвижи донякъде, а не да загине, заяви Бойко Борисов. Попитан за взаимодействието между местната власт и полицията, той коментира, че са назначени 1000 нови служители. „Доста напредват и по плановете и възстановяването на техниката. Виждате в Търговище един месец ни трябваше да хванем тези, дето бяха били възрастните, а то се оказа, че е внукът. Колкото повече инвестиции се правят, толкова повече се въздига и градът, и регионът. Най-ценното за една държава, е когато има производство и индустрия. Когато е близо 100% взаимност, това е печалба за държавата“, заяви премиерът.

На въпрос да ли са необходими законодателни промени за взаимодействието с полицията, министър-председателят отговори: „Закони много имаме, просто трябва да се изпълняват и всеки да работи с душа. Ето сега от София дотук на всеки 100 метра са помлени мантинелите. Какво ли не се изговори, какво ли не се направи? Кара се безобразно. И санкции, и коли изкарахме, снимки има, налагат се глоби, свалят се номера. Това, ако не го осъзнаем ние… Знаете ли колко паметници има по пътищата? Може всеки да не се прибере“, коментира Борисов.

Той подчерта, че трябва просто да осъзнаваме като нация, че на пътя всеки иска да се придвижи до някъде, а не да загине. „Не можем да сложим на всяка пресечка полицай. Не може във всяко нещо да сложиш полицай. Нали всички ние от джоба си плащаме за това като данъкоплатци. Просто дисциплина трябва“, каза още Бойко Борисов.

borisov-cherven-briag-nov-zavod-02

Вижте още

Последното тримесечие на 2016 г. било най-силното за имотния пазар у нас от 8 години

admin

Moderna получи още $472 милиона за създаването на ваксина срещу COVID-19

viktoria

ЦГМ представя първия оборудван автомобил за контрол на паркирането в София

Напишете коментар