Invest Build Media
Инвестиции

В Банско отчитат спад в цените на имотите

Цените на имотите в Банско падат драстично в последните месеци. Апартаменти в зимния курорт вече се намират на цени от 250 евро на квадратен метър, съобщи Bulgaria ON AIR.

Поевтиняването е заради желанието на английските собственици да продават, за да се спасят от високите кредити, които изплащат.

Жилища в големите комплекси в зимния курорт притежават основно руснаци и англичани. И докато руснаците държат на собствеността си и много често идват в България, за да почиват в Банско, англичаните масово вадят имотите си на пазара. Главната причина са високите лихви, които плащат по кредитите си. Бягайки от фалита, те продават на ниски цени.

Има случаи и на 50-60% спад на апартаменти, в зависимост от това дали лицето желае веднага да го продаде или не бърза да го продава.

Българи все още рядко купуват имоти в Банско. Притеснява ги най-вече таксата за поддръжка, която са задължени да плащат всяка година, ако притежават жилище в някой от комплексите.

Паралелно с това обаче брокерите забелязват раздвижване и повишен интерес на пазара към многото изоставени хотели в курорта.

Вижте още

Градският транспорт в страната ще бъде модернизиран с още 290 млн. лв.

ivan

46 000 първокласници ще получат 250 лв. помощ за новата учебна година

ivan

Дълговете ни все по-малко, но с по-големи размери

ivan

Напишете коментар