Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Финансови лидери дискутират иновациите в сектора

Фундаменталната промяна в начина, по който работят финансите, ще се дискутира по време на Международния форум #NEXT DIFI 2017, който ще събере на едно място банки, застрахователи, финансисти, финтех компании, експерти и стартъпи, съобщават организаторите.

Международният форум #NEXT DIFI 2017 – Digital Finance, FinTech, InsureTech & Banking Innovation Forum ще събере лидерите в сектора на 29 септември 2017 г. в Софарма бизнес тауърс. На събитието ще присъстват гости от Белгия, Велкобритания, Унгария, Румъния, Чехия и България.

Все по-често финансовите институции използват дигитални инструменти и създават специални звена за изучаване и подобряване на потребителското преживяване, за да останат конкурентноспособни на пазара. Рискът обаче да се появи нов играч, който да размести пластовете сред утвърдените нараства все повече с развитието на компании от типа FinTech и InsureTech.

Утвърдените брандове във финансовия сектор полагат значителни усилия, за да направят своите услуги възможно най-модерни, пък и удобни за потребителите. Решенията стават все по-персонализирани и включват мобилни устройства и социални мрежи, но се преследва висока степен на надеждност и сигурност на услугата.

Експертите по време на събитието ще коментират темите за въвеждането на нови технологии и тяхната сигурност.

В началото на годината беше обявено, че 7 от най-големите европейски банки се обединяват за създаването на обща финансова платформа за международна търговия, базирана на блокчейн технологии. В инициативата участват Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Rabobank, Societe Generale и UniCredit. Тези банки са подписали меморандум за сътрудничество, в рамките на което е договорена съвместната разработка на платформата и извеждането на пазара на продукт наречен Digital Trade Chain (DTC).

В събитието ще има специална дискусия, посветена на Блокчейн технологиите във финансовата сфера. Участниците в новия блокчейн консорциум твърдят, че платформата DTC осигурявай безопасност на записите в цифров разпределен регистър и ще ускори процесите значително. Дали е така, ще стане ясно от презентацията на Владислав Драмалиев.

За кибер сигурността в застраховането ще говори Михаил Николов от Евроинс.

Специален гост говорител на форума ще е Ноеми Пап – главен съветник по дигитализация и продажби на дребно към Европейската банкова федерация. Ноеми води дигиталното банкиране и е програмен лидер на  проекти, свързани с актуални дигитални въпроси като (клауд технологии, е-идентификация и др.). Преди да се присъедини към ЕБФ, Ноеми е работила 2 години в консутантска фирма за международни отношения и публични въпроси в Брюксел.

#NEXT DIFI 2017 е еднодневна конференция, на която се срещат технологиите и финансовите услуги и отразява бързо променящите се начини, по които светът купува, взема назаем или инвестира.

Партньори на събитието са: Postbank, Euroins, EBF, Startup, BDVO, BAPRA, BVCA, H2H Communication, 3Con, Softuni, BNI, BAIT, Sopharma Business Towers, PureWater, Co-mad, Esspressonews, Manifesto.bg, Business lady, EventsPro, Sofianews.info, Predpriemach.bg, Publics.bg

Вижте още

Газпром може да намали цените на синьото гориво за България

ivan

НАП напомня на онлайн търговците да се декларират до 29 март

ivan

65% от сигналите към Комисията за защита на потребителите са основателни

ivan

Напишете коментар