Invest Build Media
Туризъм

190 динара ще плащат колите по новата магистрала от Ниш до България

Пътуването по новите участъци от автомагстралата от Ниш до границата с България ще струва на водачите на леки коли 190 динара (т.е. около 3 лв.), съобщава вестник „Вечерне новости“, цитиран от БНТ.

Сръбското правителство се съгласи с предложението на компанията „Пътищата на Сърбия“ за тол-таксите. Плащането трябва да започне през януари догодина. Автобусите ще плащат по 560 динара, а камионите – 1120 динара. Източното разклонение на Коридор номер 10, от Ниш до границата с България, е дълго 86,9 километра. Останаха още да се извършат работи в Сичевачката клисура и строителите са ангажирани с изграждането на отсечката от тунела Банцарево до Цървена река, както и на отсечката от Станичене до Пирот.

Всички шофьори, които идват от посока Ниш, от догодина ще плащат само на рампата при Димитровград. Тя ще бъде поставена на няколко километра преди граничния пункт с България Градина. В средата на септември за движение бяха пуснати 7,35 км от отсечката Станичене – Пирот Изток, отсечката Пирот-Димитровград с дължина 14,4 км и околовръстния път на Димитровград с дължина 8,3 км, припомня вестникът. Освен това тол-таксите в Сърбия от 7 януари поскъпват с 10 процента, съобщава още „Вечерне новости“.

Кадър: БНТ

Вижте още

Започват честванията на 135-годишнината на Борисова градина

ivan

Откриха първата авиолиния между България и Азербайджан

ivan

Все повече чужди туристи посещават опера и балет в България

ivan

Напишете коментар