Invest Build Media
Имоти и строителство

Пускат ремонтирания булевард Монтевидео в София в началото на ноември

В началото на ноември трябва да пуснем движението по бул. „Монтевидео“ в участъка от ул. „Акад. Пашев“ до ул. „Маестро Кънев“, а до средата на ноември – до ул. „Народно хоро“, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Удълженият срок се наложи заради допълнителни дейности, които се появиха в процеса на работа – наложи се да преместим стар водопровод и да изградим 200 м нов водопровод, който не е бил отразен в картите на района. При закъснение на ремонтните дейности спрямо посочените срокове, фирмата изпълнител ще бъде глобявана с 60 хил. лв. дневно.

До средата на декември на бул. „Монтевидео“ ще остане да се работи само участъка от ул. „Народно хоро“ до ул. „Боряна“. Фандъкова се извини на всички граждани, които живеят в района и минават оттам и им благодари за голямото търпение, което проявяват.

С разширението на бул. „Монтевидео“ се изгражда 1,5 км изцяло нов булевард с четири платна, тротоари и улично осветление, изцяло нова подземна инфраструктура – подменена канализация, водопровод и мрежи на всички експлоатационни дружества. Обектът е много тежък, но участъкът е изключително важен . Участъците, свързани с метрото и кръстовището на ул. „Боряна“ ще се ремонтират догодина.

bulevard-montevideo-remont-02

bulevard-montevideo-remont-03

bulevard-montevideo-remont-04

bulevard-montevideo-remont-05

Снимки: Гео Калев

Вижте още

Магистрала Струма ще е готова с изграждането на още 40,6 км

ivan

Добра защита от мълнии в България имат само новите сгради

ivan

Първият стадион за световното първенство по футбол в Катар бе открит

ivan

Напишете коментар