Invest Build Media
Имоти и строителство

Борисов откри ремонтираното рибарско пристанище в Черноморец

Министър-председателят Бойко Борисов откри вчера ремонтираното рибарско пристанище в Черноморец.

Инвестицията е за благоденствието на хората, на рибарите в Черноморец. Средствата в размер на 10 милиона лева са по оперативната програма „Рибарство и аквакултури“, каза премиерът. Заедно с него бяха кметът на Бургас Димитър Николов и кметът на Созопол Панайот Рейзи. Рейзи каза, че съоръжението ще повиши статута на Черноморец и той тепърва ще се развива.

Новото рибарско пристанище в Черноморец е с капацитет за 125 лодки, изградени са хелинги и рибна борса. Има и 6 места за големи кораби. Строителството на пристанището започна през ноември 2014 г., но работата по изграждането му беше забавена заради открити останки на потънал кораб в залива.

Премиерът посочи, че със събраните допълнително средства от борбата с контрабандата правителството е успяло да разплати задължения за централи и реактори, в размер на 2,5 млрд. лв., които по никакъв начин не са допринесли за живота на хората. „Смятайте какво би могло да е направено в България, ако този капитал не беше изнесен“, коментира пред медиите министър-председателят. Той допълни, че са разплатени и 3,7 млн. лв. за КТБ.

„Непрекъснато трябва да се обновява инфраструктурата, а не да се дават пари за мегаломански проекти, които никога няма да станат, допълни Борисов.  „Предстоят избори, нека помислят. За една година направиха тези дупки, ние за една година ги запълнихме. Повече няма да правим такива опити, надявам се“,  заяви пред медиите министър-председателят.

Вижте още

Теменужка Петкова: Немислимо е без енергийна инфраструктура

ivan

Лиляна Павлова: Градим инфраструктурата, защото е важна за държавата

admin

Кметът на София провери ремонта на централната Зона 4

ivan

Напишете коментар