Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

100 млн. лв. ще поощряват началното развитие на компаниите

Създава се „Фонд за ускоряване и начално финансиране“ с бюджет от 100 милиона лева, целта на който е да улесни достъпа до финансиране за нови предприятия. Това съобщи зам.-министърът на икономиката Александър Манолев на конференцията „Dare to scale“ на компания „Ендевър“ в Югоизточна Европа.

Управлението на средствата ще бъде чрез Фонда на фондовете и има за цел да покрие пълния жизнен цикъл и развитие на едно предприятие.

По думите на Манолев България се утвърждава като страна в Югоизточна Европа с благоприятна бизнес среда за достъп до финансиране чрез рисков капитал, като голям брой стартиращи предприятия от страните от региона са получили финансиране за своя бизнес от българските фондове за рисков капитал „Eleven“ и „LauncHub“ в периода 2007-2013 г.

През новия програмен период 2014-2020 г. целта ни е да надграждаме постигнатото до момента чрез финансови инструменти и да продължим да подкрепяме развитието на устойчива екосистема в полза на предприемачите в България, казал зам.-министър Манолев, цитиран от пресцентъра на министерството.

Над 200 предприемачи, мениджъри, бизнес лидери и инвеститори от 27 страни са участвали в международната конференция, организирана с подкрепата на глобалната структура на „Endeavor“. Целта на организаторите е създаването на платформа, чрез която предприемачите от Централна и Източна Европа да споделят предизвикателства и възможности за развитие. По време на събитието е било подчертано, че „Endeavor Bulgaria“ си поставя за цел да има важна роля в разрастващата се предприемаческа екосистема в страната и региона, предоставяйки помощ и ресурс на тези, които искат да разширяват своя бизнес глобално.

Вижте още

Дъ Мол на Цариградско шосе в София е продаден на нов собственик

admin

Астрофизик разкрива тайните на пътуването във времето

Световната хотелиерска верига Accor стъпва в Сепарева баня

Напишете коментар