Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Архитекти от Пловдив проектират луксозен хотел в Дубай

Луксозен 5-звезден хотел, който се строи в Дубай, скоро ще бъде вип-зона за холивудски звезди и известни футболисти. Сградата, която е проектирана от българската архитектурна компания RT Consult, базирана в Пловдив, се намира в най-скъпата част на мегаполиса в Обединените арабски емирства – в близост до Дубай Марина мол.

Двете 20-етажни кули близнаци ще бъдат издигнати в съседство с яхтеното пристанище, близо до прочутите острови известни като Палма Джумейра.

На първите 6 нива ще бъдат разположени клиника за пластична хирургия, в която звездите ще мога да си правят желаните интервенции в пълна дискретност. Там ще бъде разположена и огромна кино зала за премиери на холивудски и боливудски продукции, а също така няколко басейна и уникален спа център.

На шесто ниво са проектирани няколко гурме ресторанта, top roof барове и шиша барове с изглед към морето. Дизайнът и интериорните решения също са на пловдивската компания, която е заложила на естествени материали.

Избрахме различни екзотични материали, като водещият критерий бе качеството. Поръчали сме камък за облицовка от Бразилия, специално тиково дърво от Африка и пр. Ще бъдат използвани само естествени материали. Идеята е да се създаде съвсем нов световен бранд и хотелът в Дубай ще бъде първият, като амбицията ни е той да стане 7-звезден, разказа за TrafficNews.bg арх. Радо Тодоров, който работи с екипа си по проекта от 2 години.

Инвеститор на „Близнаците“ е дубайски холдинг, чиито представители се свързали с пловдивското архитектурно бюро, впечатлени от техни сгради в Германия и огромния мол, който в момента се строи в Казахстан.

Вижте още

Екологичното почистване на дома- възможно

viktoria

Варна покани победители в конкурс да изготвят инвестиционен проект за новата градска библиотека

admin

План за Борисовата градина влиза за обсъждане в Столичната община

ivan

Напишете коментар