Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Луфтханза Техник призна, че ремонтният й завод у нас е най-големият в Европа

Германската компания за услуги в областта на авиационната поддръжка и ремонта на самолети „Луфтханза Техник“ съобщи, че е открила нов хангар и мултифункционална сграда на летище София. Така фирмата се превърна в най-голямата компания за базово обслужване на самолети в Източна Европа. Българското подразделение на „Луфтханза Техник“ пък ще бъде най-голямата база на компанията в Европа.

Инвестициите са за около 35 млн. евро. Средствата са използвани за изграждането на нов хангар, нови работилници и 6-етажна многофункционална сграда с офисна част. Разширението ще доведе до увеличаване броя на производствените линии.

Очаква се и нарастване на производствения капацитет с 60%, или общо 1 милион човекочаса извършвана работа на година. Предвидено е увеличение на персонала в София, като той ще бъде увеличен с около 30% до 1300 души.

„Горди сме с това, което нашите специалисти в България са постигнали, и виждаме голям потенциал за развитие, предоставяйки висококачествени услуги и решения за нашите клиенти“, заяви изпълнителният директор на „Луфтханза Техник София“ Даниел Хофман.

Новото съоръжение на компанията може да обслужва до 8 тяснокорпусни самолета едновременно за основен ремонт и поддръжка, както и 1 самолет в носова позиция за работа по системите в кабината. Базата в София предлага комплексно обслужване, а две от производствените линии са предвидени за цялостно боядисване.

„Луфтханза Техник София“ заема приблизително 64 хил. кв. метра площ в района на столичното летище.

Общият размер на инвестициите на компанията в оборудване, съоръжения и обучение на персонала в България от 2007 г. досега възлиза на повече от 100 млн. евро.

lufthansa-technik-sofia-02

Вижте още

До 7 дни без неустойки можем да прекратим договор с телеком, но под условие

ivan

Откриха ново предприятие за 36 млн. лв. в индустриална зона Божурище

ivan

Само 7% от младите хора с висше образование са официално безработни

ivan

Напишете коментар