Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Конференция “Визия за София“ ще нищи архитектурата на столицата

Конференцията “Визия за София“ ще се проведе днес (30 октомври) в сградата на Софийската градска художествена галерия. Това е първата широка публична конференция в рамките на инициативата „Визия за София“ – дългосрочна и споделена визия за развитие на София и крайградските територии.

Събитието ще представи междинния прогрес в експертната част от работата по „Визия за София“ и международен опит от водещи световни експерти в подобни на „Визия за София“ стратегически инициативи на три континента.

Форумът включва 7 тематични панела за всяко от направленията, през които се изследва състоянието на града, за да започне следващата стъпка от създаването на стратегията, чрез информиран диалог за неговото бъдеще. Панелите са посветени на направленията Хора; Идентичност и култура; Икономика; Управление; Градска среда; Околна среда; Транспорт. Всеки панел ще съдържа представяне на прогреса по работата от страна на експертните екипи за всяко от направленията; дискусионен панел с участието на ключови заинтересовани страни по всяка от темите – администрация, граждански организации, изследователи, бизнес и дискусия с въпроси от публиката. Дискусиите ще бъдат модерирани от координаторите в екип Визия.

За да споделят международен опит в подобни на „Визия за София“ инициативи, в България идват водещи експерти в градските стратегии от САЩ, Израел и Испания.

Вижте още

През 2019 г. стартира създаването на новия градски център на Велико Търново

ivan

Продължават метрото и Симеоновския лифт, за да ги свържат

ivan

Софийска вода влага 5 млн. лева в нови проекти

ivan

Напишете коментар