Invest Build Media
Туризъм

Делегати за европредседателството масово ще се возят на електромобили в София

Над 10 хиляди души ще имат възможност да се възползват от електрическите автомобили, предвидени за превозване на делегати по време на българското председателство на Съвета на ЕС.

Това съобщи министър Лиляна Павлова днес пред журналисти.

15-те електромобила, които са специално брандирани, са предоставени от „Рено Нисан България“ заедно с шофьори и ще бъдат позиционирани на паркинга на Терминал 2 на Летище София. Министър Павлова и генералният мениджър на фирмата Рено Пирел подписаха договор за партньорство през декември.

С подкрепата на „Щнайдер електрик“ на летището са изградени и три зарядни станции за електромобили, които ще останат там и след председателството.

Електрическите автомобили ще превозват делегатите за събитията от категория B и C /експерти в работните групи и участници в сесиите от парламентарното измерение/.

Екипите по посрещане ще насочват пристигащите, а и има специални знаци, които указват посоката към метрото, електромобилите и информационното гише.

Павлова отбеляза, че електромобилите са важни за опазване на околната среда и така ще може да се промотира и тази тема, която ще се обсъжда и по време на българското председателство.

Вижте още

Ще има ретро железопътни пътешествия за Лазаровден и Цветница

ivan

Албена отпразнува 50 години от създаването си с незабравим празничен уикенд

ivan

Тайланд продължи безплатните туристически визи за България

ivan

Напишете коментар