Invest Build Media
Туризъм

Обсъждаме сътрудничество в туризма с Кабо Верде

Възможностите за бизнес контакти, особено в сферата на туризма, обсъдиха премиерите на България и Кабо Верде. Бойко Борисов отбеляза, че в момента има студенти от Кабо Верде, които завършват образованието си у нас. Надява се, че броят им ще расте.

Премиерът на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва изтъкна интереса на неговата страна към задълбочаване на сътрудничеството в образованието. В момента студенти от Кабо Верде учат в Медицинския университет в София, изтъкна той. Бихме искали да работим и за привличане на повече инвестиции от България към Кабо Верде в различни сектори. Премиерът на Кабо Верде изтъкна, че секторът „туризъм“ отчита около 20 на сто годишен ръст и формира 25 на сто от БВП на неговата страна.

Кабо Верде се приготвя да функционира като трамплин за европейските страни към Африка, каза премиерът на Кабо Верде и покани българските предприемачи да се чувстват добре дошли в неговата страна, ката посочи, че други европейски държави вече инвестират в страната и постигат печалба. В замяна той изтъкна, че страната предлага стабилност, доверие и предвидимост на политиката си и на обществения ред. Премиерът Борисов изтъкна сериозните намерения за страната за инвестиции и в туризма, както и за развитието на сътрудничеството в образованието, високите технологии.

България, в контекста на председателството на Съвета на ЕС, би могла да бъде посредник и модератор в отношенията между Европа и Кабо Верде. Около това становище се обединиха премиерите на България и Кабо Верде Бойко Борисов и Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва, който е на официално посещение в България.

Премиерът Борисов изтъкна на съвместна пресконференция в МС след среща с неговия колега, че сега Кабо Верде има много близки отношения с ЕС и допълни, че страната е „действително истински демократична“ държава в тази част на света. По думите на Борисов тя е пример как би могло „да спрем в един момент с непрекъснатите помощи за Африка, а в същото време миграционният поток оттам, особено през маршрута Либия-Италия, придобива огромни размери“.

Вижте още

София ще бъде домакин на конгрес за световни цивилизации и туризъм

admin

Тропическа екзотика в Букурещ

leni

Граждани от ЕС се интересуват от здравен туризъм в България

admin

Напишете коментар