Invest Build Media
Туризъм и Екология

През септември ще огласят нови процедури за плажовете

През септември от Министерството на туризма ще обяви новите процедури за концесиите на плажовете. За 10 плажа е стартирана предварителната подготовка за концесиите, предстои това да стане за още 40, обясни във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя посочи, че до края на август ще се срещне с концесионерите на плажовете и с представителите на туристическия бранш по Северното и Южното Черноморие, за да получи техните предложения относно новата методика за минималното концесионно възнаграждение.

„Ние приехме новата методика за определяне на минималното концесионно възнаграждение и обвързано с нея, минималните критерии за избор на концесионери, където задължително предвиждаме 40% тежест за минимална цена за чадър и шезлонг. Успоредно с това приехме специална формула, където предлагаме базови цени за чадъри шезлонги в зависимост от мястото, където се намира плажът – 2 лв. в населено място под 10 000 души, 3 лв. над 10 000 и  4 лв. в национални курорти по Черноморието, за да може по този начин да гарантираме едни минимални цени“, каза Ангелкова.

Концесионерите на плажовете ще могат да предлагат и допълнителни услуги, а най-късно през януари следващата година ще бъдат стартирани всички процедури в тази сфера.

Вижте още

Почти никакви нарушения при атракционните корабчета по Северното Черноморие

ivan

Спад на пътническия трафик с 81% на европейските летища

Нарисуваха българското знаме на 100-метрова стена в Сандански

admin

Напишете коментар