Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Шефът на Амазон оглави класацията на милиардерите на Форбс

Собственикът на компанията за онлайн продажби на дребно „Амазон“ Джеф Безос оглави годишната класация на милиардерите на сп. „Форбс“, предаде ДПА.

С лично състояние от 112 милиарда долара Безос става първият човек в света с богатство от над 100 милиарда долара. Той е увеличил състоянието си с 39 милиарда долара в сравнение с предишни години.

Джеф Безос е и собственик на в. „Вашингтон пост“ и на аерокосмическата компания „Блу ориджин“.

Втори в класацията е основателят на Майкрософт Бил Гейтс с 90 милиарда долара, а трети е инвеститорът Уорън Бъфет с 84 милиарда долара.

Най-богат европеец е заемащият четвъртото място французин Бернар Арно, който притежава марки като „Луи Вюитон“ и „Сефора“.

Американците са силно представени в списъка от 2208 милиардери от 72 страни. В челната десятка са още шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг и братята индустриалци Чарлс и Дейвид Кох.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е слязъл от 544-о на 766-о място, след като богатството му е намаляло с 400 милиона долара до 7,1 милиарда.

В сравнение с миналата година 121 души са отпаднали от списъка, но пък други 259 са включени в класацията за пръв път.

Общото богатство на всички милиардери в списъка е 9,1 трилиона долара, средно по 4,1 милиарда долара на човек, което според „Форбс“ е нов рекорд.

Снимка: сп. Форбс

Вижте още

НАП продава за 650 лв. на кв. м апартаменти в Слънчев бряг, Несебър и Влас

admin

Износът на машини и оборудване отбелязва ръст от 12% и е за над 3,8 млрд. евро

ivan

Работници от „Емко“-Трявна протестираха край международния път Русе-Свиленград

ivan

Напишете коментар