Invest Build Media
Инвестиции

Шефът на Амазон оглави класацията на милиардерите на Форбс

Собственикът на компанията за онлайн продажби на дребно „Амазон“ Джеф Безос оглави годишната класация на милиардерите на сп. „Форбс“, предаде ДПА.

С лично състояние от 112 милиарда долара Безос става първият човек в света с богатство от над 100 милиарда долара. Той е увеличил състоянието си с 39 милиарда долара в сравнение с предишни години.

Джеф Безос е и собственик на в. „Вашингтон пост“ и на аерокосмическата компания „Блу ориджин“.

Втори в класацията е основателят на Майкрософт Бил Гейтс с 90 милиарда долара, а трети е инвеститорът Уорън Бъфет с 84 милиарда долара.

Най-богат европеец е заемащият четвъртото място французин Бернар Арно, който притежава марки като „Луи Вюитон“ и „Сефора“.

Американците са силно представени в списъка от 2208 милиардери от 72 страни. В челната десятка са още шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг и братята индустриалци Чарлс и Дейвид Кох.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е слязъл от 544-о на 766-о място, след като богатството му е намаляло с 400 милиона долара до 7,1 милиарда.

В сравнение с миналата година 121 души са отпаднали от списъка, но пък други 259 са включени в класацията за пръв път.

Общото богатство на всички милиардери в списъка е 9,1 трилиона долара, средно по 4,1 милиарда долара на човек, което според „Форбс“ е нов рекорд.

Снимка: сп. Форбс

Вижте още

Най-големите инвестиционни проекти, които очакват новото правителство

ivan

Индийски производител на кафе проучва България с желание за инвестиране

ivan

Повече от 7500 ученици имат практически занимания в реална работна среда

ivan

Напишете коментар