Invest Build Media
Туризъм

Четири плажа по Южното Черноморие вече имат концесионери

Правителството определи концесионерите на четири плажа по Южното Черноморие след проведени конкурси. Договорите се сключват за срок от 15 години. Това съобщиха от правителствената информационна служба. За концесионер на морски плаж „Росенец-север“, община Бургас, е определен „Хермес Солар“ ООД, на плаж „Св. Влас – болницата“, община Несебър – „Тера Тур Сервиз“ ЕООД, на плаж „Слънчев бряг – север“, община Несебър – „Голден сендс бийч“ ООД, и на плаж ,,Несебър – юг“, община Несебър – „Ауто Фактор“ ЕООД.

За плаж „Росенец-север“ концесионерът се задължава да предлага в зоната за платени плажни принадлежности цена за един чадър от 10 лв. и за един шезлонг също от 10 лв. Цените за съоръженията на плаж „Св. Влас – болницата“ са съответно по 7 лв. Чадър и шезлонг за по 9 лв. ще се предлагат на плаж „Слънчев бряг – север“, а на плаж ,,Несебър – юг“ цената ще им е по 8 лв.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане. За плаж „Росенец-север“ сумата е 12 092,40 лв. с ДДС, за плаж „Св. Влас-болницата“ – 64 807,45 лв. с ДДС, за „Слънчев бряг -север“ – 1 664 784,18 лв. с ДДС и за ,,Несебър-юг“ – 320 756,11 лв. с ДДС.

Средствата за организация на целогодишно санитарно хигиенно поддържане на плаж „Росенец-север“ са в размер на 20 000 лв. без ДДС. За инвестиции за целия срок на концесията за подобряване на пешеходния достъп до морски плаж „Св. Влас – болницата“ са планирани 272 000 лв. без ДДС. Сумата за подобряване на облика на морски плаж „Слънчев бряг-север“ е 12 567 875 лв. с ДДС. Инвестициите в мерки за опазване на околната среда и защитените територии на плаж ,,Несебър-юг“ са 4 891 749 лв. с ДДС.

Вижте още

„Томас Кук“ отчитат 25% ръст на резервациите за България

ivan

Туроператори: Очакваме 40% ръст на германските туристи в България

ivan

Определиха България като най-евтиното място за почивка

leni

Напишете коментар