Invest Build Media
Инвестиции

Софтуерна фирма спонсорира танцов фестивал, посветен на Пловдив

1104 танцьори от 56 танцови клуба от три държави ще участват в седмия Международен квалификационен танцов фестивал „Пловдив – древен и вечен“, съобщава БТА.

Организатори на събитието, което ще се проведе на 31 март и 1 април в Многофункционална спортна зала Колодрума в Пловдив, са момичетата от Спортен клуб „Самодива“, с подкрепата на община Пловдив, програма „Пловдив за младите“ и „старейшините“ от “Elders” – една от най-успешните софтуерни фирми в града.

„Очакваме гости от Румъния и Гърция, интересът сред българските клубове е огромен“, казва Диана Станчева (на портретната снимка), хореограф от клуба.

„Защо софтуерна фирма спонсорира танцов фестивал? Защото нямаше  състезание по надяждане! Шегуваме се, разбира се – просто искахме да съберем няколко стотин красиви момичета на едно място. Пак се шегуваме, естествено – казва Благовест Петров, партньор в „Elders”. – Ние сме фирма, в която средната възраст едва стига 26, съвсем логично ни се стори да ударим рамо на събитие, в който участват предимно млади хора и деца. Познаваме организаторите, знаем какъв ентусиазъм влагаха в предишните години и решихме, че 7 е хубаво число, като за първо издание на фестивала, в което и ние да се включим.“

„Включваме се, но никой да не очаква от нас танцови умения! – допълва Константин Тенекеджиев от „Elders” – За нас танцът е код, чието съвършенство можем да се наблюдаваме само отстрани. Нашите кодове са други и все пак има прилики – и едното, и другото са добри само след дебъгване, т.е. след като от „движенията“ – на софтуера или  на танцьорите – изчезнат всички грешки.“

Тази година в състезанието в града под тепетата ще бъдат показани 360 хореографии в 15 различни танцови стила.

Танците ще бъдат оценявани от авторитетно международно жури, в което участват шампион по художествена гимнастика, специалисти в стиловете модерен танц, балет и улични танци, балетен педагог, майстор на спорта по спортна гимнастика, специалист по танцов театър и др.

Участниците ще получат купи, медали и много материални награди, както и безплатни танцови семинари с членовете от журито.

Танцовият фестивал „Пловдив – древен и вечен“ е квалификация за друг танцов фестивал –  „Храмът на Кибела“, финалът на който ще се проведе от 28 юни ди 01 юли в Кранево.

Танците, събрали най-много точки от журито на състезанието в Пловдив, ще получат право да се състезават на големия финал за титлата „Победител ‘2018“

„Elders“ e една от най-бързо развиващите се софтуерни фирми под тепетата. Създадена е преди година и половина от петима приятели – Благовест Петров, Константин Тенекеджиев, Симеон Димов, Калин Венков и Николай Мънков. Компанията успешно разработва софтуерни продукти за клиентите си в САЩ и Европейския съюз и бързо стана един от най-предпочитаните работодатели в Пловдив.

„Има причина да ни харесват младите хора, – обяснява Симеон Димов. – Ние държим да запазим атмосферата в офиса, да работим така, както и в началото – група приятели, събрали се да свършат работа. Това така и ще остане“.

Вижте още

На търг продават най-големия хотел във Велико Търново, 25 млн. е началната цена

leni

Три оферти подадени за концесия на летище Пловдив

ivan

Газпром може да намали цените на синьото гориво за България

ivan

Напишете коментар