Invest Build Media
Строителство

Обещание: През 2024 г. ще пътуваме по магистрала Хемус от София до Варна

Автомагистрала „Хемус“ ще бъде изцяло готова през 2024 г., а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол-системата, която ще заработи от следващата година. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ във Вършец.

През 2023 г. ще бъдат готови автомагистралите „Струма“ и Русе – Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на АМ „Струма“ от Сандански до Кресна, е каза още министър Нанков.

В процес на изграждане са лот 3.1. на АМ „Струма“ и 9,3 км от „Хемус“ от Ябланица до Боаза, чието строителството започна на 27 март т.г. Сега се проектира 16,3-километровият участък от пътен възел „Белокопитово“ до пътен възел „Буховци“. Проектират се и 50 километра от Боаза до пътя Плевен – Ловеч, като се очаква през тази година да започнат търгове за изграждането на участъците от Боаза до п.в. „Дерманци“, от п.в. „Дерманци“ до п.в. „Каленик“ и от п.в. „Каленик“ до пресичането с Плевен – Ловеч. Ще бъдат обявени и процедури за инженеринг на 85 км от пътя Плевен – Ловеч до Русе – Велико Търново, разделен на три подучастъка, е посочил Нанков.

Протестиращите направиха видими усилията на правителството за изграждането на пътя Видин-Ботевград, който е и ангажимент в управленската ни програма, за което им благодаря, е допълнил министърът.

Вижте още

Според еколози магистрала „Струма“ през Кресна ще увреди природата

ivan

Регионалният министър провери възстановителните работи в Хитрино

ivan

Нов национален стадион може да има при реален обществен интерес

ivan

Напишете коментар