Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Японски мотиви в тазгодишния цветен килим на Брюксел

Традиционният килим от цветя беше подреден на централния брюкселски площад „Гран плас“. Тази година килимът от 600 хиляди бегонии е с японски мотив в чест на 150 години дипломатически отношения между Брюксел и Токио. Рисунката изобразява вишневи цветове, бамбукови клонки и птица, преминаваща на фона на пълната луна. Цветното творение е дълго 75 метра и по него работят над 100 доброволци и паркови служители.

Брюкселският килим от цветя се подрежда на всеки две години за по няколко дни през август. И въпреки терористичните заплахи от кметството на белгийската столица заявиха, че проявата няма да бъде отменена.

След терористичната атака в Париж през ноември, Брюксел беше блокиран и образът на града по целия свят беше един танк на „Гран плас“. И много хора все още смятат, че армията е навсякъде, обикалят всички улици и притесняват хората, което не е вярно.

Броят на туристите в Брюксел е спаднал с 20% след терористичните нападения през март, но не всички са се уплашили.

Ако не дойдем, те печелят, а не им е позволено да спечелят, да ни отнемат свободата. Не се притесняваме, обсъдихме го и решихме, че ще дойдем и ще се насладим на гледката.

Правителството на Белгия изчисли, че последствията от атаките са стрували на икономиката на страната близо един милиард евро, затова е по-важно от всякога туризмът да бъде съживен.

kilim-brussels-02 kilim-brussels-03

Вижте още

Наградиха датски парк с ислямски архитектурен приз

admin

Архитект Игнатов: „Законно, но допустимо” няма правна стойност

ivan

Къща накрая на света (СНИМКИ)

Напишете коментар