Invest Build Media
Инвестиции

Избраха нов директор на Софийска вода

Васил Тренев беше избран за изпълнителен директор на „Софийска вода“, част от „Веолия“. Той поема поста от Арно Валто де Мулиак.

Тренев бе категоричен, че ще продължат усилията за утвърждаване на дружеството като най-добрия и модерен ВиК оператор в България. „Най-важно за нас остава поддържането на безкомпромисно качество на водата, на отлични и професионални услуги и разбира се, запазването на доверието на нашите клиенти“, коментира той.

Преди да поеме ръководството на „Софийска вода“, Тренев е заемал позицията заместник изпълнителен директор на компанията в продължение на година и половина. Той има богат професионален опит в сферата на мениджмънта на финансови и търговски организации. Заемал е различни длъжности в Общинска  банка, ОББ, Насърчителна банка – София и др. Завършил е Техническия университет в София и Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград.

Досегашният изпълнителен директор на „Софийска вода“ Арно Валто остава заместник изпълнителен директор на „Веолия“ за България до средата на следващия месец, а след това ще се присъедини към Veolia Water Technologies като директор „Общинско проектиране и строителни дейности“ за Франция, Белгия и Швеция.

Стратегическото управление на „Софийска вода“ се определя от Съвет на директорите, в който влизат представители на акционерите, „Веолия Вода“ и Столична община – Фредерик Фарош, Франсоа Деберг, Васил Тренев, Мариана Итева, Владимир Стратиев, Милена Ценова, Бисер Дамяновски.

Veolia Water Technologies е дъщерно дружество на Veolia, специализирано в решения за пречистване на вода и осигуряващо пълната гама от услуги, необходими за проектиране, изграждане, поддръжка и обновяване на съоръжения за пречистване на води и отпадъчни води за промишлени клиенти и публични органи.

Вижте още

БАН ще изготвят стратегия за сектор енергетика

admin

Борисов: Единството на Европейския съюз означава един стандарт при храните

ivan

Електронните винетки вече се продават през сайта bgtoll.bg и терминали за самотаксуване

ivan

Напишете коментар