Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Столична община заплашва да прекрати проекта за Бронзовата къща

Ако междинните етапи на проекта за Бронзовата къща не се изпълнят в срок, ще го прекратим. Това каза заместник-кметът по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ в Столична община д-р Тодор Чобанов във връзка с проекта „Бронзовата къща“.

„Има решение на Столичния общински съвет и колегите от БСП го знаят. Това решение има параметри и ние като администрация сме длъжни да го изпълняваме. Авторът има своите проблеми с изграждането, но ние правим всичко възможно той да спазва сроковете и ангажиментите, които са поети. Оттук нататък отговорността за изпълнението на една художествена творба е нейният автор. Информацията, която получаваме от Посолството на Австрия и от институциите, с които той партнира, е, че проблемите са от различно естество. Очевидно се работи в момента по обекта, но ако междинните етапи не се изпълнят – 18 юни е първият, просто ще прекратим проекта“, каза още зам.-кметът на София и уточни, че хора на общината всеки ден са на място и следят какво се случва там.

„Никаква инвестиция не е направена от Столична община, това са спекулации. Очевидно става въпрос за невъзможността на един художествен колектив да изпълни тази инсталация“, коментира д-р Чобанов.

На въпрос дали допуска, че БСП може да поиска оставката му, той отговори: „Всичко е възможно. Тя е искана вече няколко пъти. Те са политици и това е тяхна работа.“

Вижте още

Разпечатаха на 3D-принтер малка къща за живеене в Амстердам

admin

15 DIY идеи за организиране на малък дом

leni

Някои от най-красивите метростанции в света (СНИМКИ)

leni

Напишете коментар